![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
sharkcem
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 130 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28/03/2008 Saat 21:07 |
Metalik boyama yapaca?ym zaman öncelikle plastik zemini compound gibi yardymcy malzemeler ile mümkün oldu?unca parlatmaya çaly?yyorum sonra detayy belirginle?tirmek için kysmy siyah uygulamasyndan sonra da genellikle gunze' nin metal cote boyalaryny kullanarak ana boyayy yapyyorum. boyama ve decal yapy?tyrmasy sonrasynda decal ve eskitme korumasy amacyyla parlak vernik uygulamasy yapyyorum i?te bu a?amada paryl paryl parlayan metal boya saten boya gibi yary mat hale geliyor. Metal boyada denemedi?im marka (hatta bildi?imiz soba boyasyny bile denedim) kalmady. saydam parlak vernik uygulamasy a?amasynda (ki piyasada mevcut akrilik ve sentetik bazly bir çok vernik denememe ra?men) istedi?im sonucu alamyyorum. Acaba bu genel bir sorun mu? yoksa bir ?eyleri yanly? my uyguluyorum. paryl paryl parlayan Metal boyama konusunda yorumlarynyzy ve yardymlarynyzy bekliyorum.
Düzenleyen sharkcem - 28/03/2008 Saat 21:08 |
|
![]() |
|
Batur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
![]() ![]() ![]() |
metalin üstüne hiçbi?ey atmayacaksynyz...parlak vernik atyyomu?unuz siz,o zaman metal boya atmanyzyn bi anlamy kalmyyoki.....
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Ben de siyah boya i?ini anlamadym.
|
|
![]() |
|
phantom80
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
![]() ![]() ![]() |
Arkada? herhalde modelin boyasyny korumk için böyle bir ?ey yapmy?...
|
|
![]() |
|
YGOL
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29/01/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: sharkcem Metalik boyama yapaca?ym zaman öncelikle plastik zemini compound gibi yardymcy malzemeler ile mümkün oldu?unca parlatmaya çaly?yyorum sonra detayy belirginle?tirmek için kysmy siyah uygulamasyndan sonra da genellikle gunze' nin metal cote boyalaryny kullanarak ana boyayy yapyyorum. boyama ve decal yapy?tyrmasy sonrasynda decal ve eskitme korumasy amacyyla parlak vernik uygulamasy yapyyorum i?te bu a?amada paryl paryl parlayan metal boya saten boya gibi yary mat hale geliyor. Metal boyada denemedi?im marka (hatta bildi?imiz soba boyasyny bile denedim) kalmady. saydam parlak vernik uygulamasy a?amasynda (ki piyasada mevcut akrilik ve sentetik bazly bir çok vernik denememe ra?men) istedi?im sonucu alamyyorum. Acaba bu genel bir sorun mu? yoksa bir ?eyleri yanly? my uyguluyorum. paryl paryl parlayan Metal boyama konusunda yorumlarynyzy ve yardymlarynyzy bekliyorum. Düzenleyen YGOL - 29/03/2008 Saat 13:03 |
|
![]() |
|
YGOL
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29/01/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
cem arkada?ym;
parlak siyah boya metali?in daha parlak metal görünüm olmasyny sa?lar.metalik boya tam tamyna 10 gün içerisinde kurur.decal i?lemini bundan sonra solüsyonlarla ugularsan ve vernik atmana gerek duymazsyn.soba boyasy çok iyi bir seçim.hele pistole ile atyyorsan.bende evastar diye bir marka kullanyyorum.senin gibi en az 300 uça?y olan dünya havacylyk tarihindeki tüm uçmu? uçaklara sahip olan birisi için basit konular.sanyrym kafanda ba?ka bir ?eyler varken yazmy?syn bu yazyyy.en kysa zamanda 1/48 metalik xf-91 gönderirim.detayyyla birlikte. saygylar |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: YGOL
parlak siyah boya metali?in daha parlak metal görünüm olmasyny sa?lar. Bunu denediniz mi? Sadece siyahla my oluyor yoksa alttaki boyanyn parlak olmasy yeterli mi? |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
?u siyah efsanesini anlayabilmi? de?ilim, Allclad harici hiçbir boyada farkyny görmedim. Hatta test yata?y olarak kullandy?ym ve kamuflaj boyaly yüzeylerde bile Testors Modelmaster ve Humbrol'un krom metalik, gümü? gibi renkleri de gayet kendimi ayna gibi görebilece?im ?ekilde parlady.
"Testors Sealer for Metalizer" dy?ynda metalik boyanyn üzerine ne atarsanyz atyn metal pigmentlerini etkiledi?i için o cayyr cayyr metal parlakly?y gider, donuk bir görüntü kalyr. Sealer bile parlakly?yn bir kysmyny öldürüyor. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
YGOL
![]() ![]() ![]() |
açyk renk metaryallerde koyu boya;tam tersi materyallerde ise açyk renk tercihim.fark 100 watt çyky? ile 125 watt çyky? gibidir.kulak kolay kolay ayyrt edemez.ondan fark göremiyorsunuzdur.ama birisi 125 biri 100 dür yani farklydyr.ben daha çok eski kalyp monogram,lindberg,collect aire gibi markalary yapyyorum.bu gibi maketlerde detaylary genellikle dy?a detay.sildi?iniz kysymlarda ister istemez çizik olu?uyor ayryca çok macun kullanyyorsunuz. 1 cizikleri minymuma indirip astar görevi görmesi;2 mat veya yary mat de?ilde parlak seçilmesi daha fark yaratyyor.ama yeni kalyp her hangi bir ürün yapyyorsam hem bu u?ra?yn 1/4 zamanynda hemde direkt uygulayarak metal boyayy kullanyyorum.81 den beri tecrübeyle sabittir.
saygylar |
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
81 den beri tecrübeyle sabittir. saygylar Tecrübelerinizi görsel olarakta bizlrele payla?abilirmisiniz. |
|
![]() |
|
YGOL
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: saral100
81 den beri tecrübeyle sabittir. saygylar Tecrübelerinizi görsel olarakta bizlrele payla?abilirmisiniz. mail adresinizi verirseniz makinemde kayytly olanlardan bir derleme yaparym. saygylar |
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
mail adresinizi verirseniz makinemde kayytly olanlardan bir derleme yaparym. saygylar Profilimdeki mail adresime gönderebilirsiniz. |
|
![]() |
|
sharkcem
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 130 |
![]() ![]() ![]() |
Arkada?lar;
Foruma nasyl fotograf ekleniyor acaba? Çaly?malarymdan örnekler göndermek istiyorum. Te?ekkürler Cem |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Emroglan
"Testors Sealer for Metalizer" dy?ynda metalik boyanyn üzerine ne atarsanyz atyn metal pigmentlerini etkiledi?i için o cayyr cayyr metal parlakly?y gider, donuk bir görüntü kalyr. Sealer bile parlakly?yn bir kysmyny öldürüyor. O da bir miktar matla?tyryyor. En güzeli çyplak byrakmak sanki. Siyah bazen ben de kullanyyorum, kullanma amacym: 1- Metalik üzerinde siyah boyaly panel varsa onu maskeleyip bir daha metalik üzerine maske atmaya u?ra?mamak(dolayysyyla ba?ka bir renkse onu atyyorum), 2- Metalik boyanyn ula?mady?y yer olursa gölge ya da karanlyk yapmasy. Tabii bunlar benim seçimim, "illa böyle olmalydyr" deyyu bir?ey duymadym. Zayyyygylarymla. |
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
ama yeni kalyp her hangi bir ürün yapyyorsam hem bu u?ra?yn 1/4 zamanynda hemde direkt uygulayarak metal boyayy kullanyyorum.81 den beri tecrübeyle sabittir. Yanly? anladyysam düzeltin lütfen. ""Yçe detay maketlerde astar olarak parlak siyah atmaya lüzum yoktur,dy?a detay maketlerde parlak siyah astar gerekir"" mi diyorsunuz? |
|
![]() |
|
YGOL
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: idris
ama yeni kalyp her hangi bir ürün yapyyorsam hem bu u?ra?yn 1/4 zamanynda hemde direkt uygulayarak metal boyayy kullanyyorum.81 den beri tecrübeyle sabittir. Yanly? anladyysam düzeltin lütfen. ""Yçe detay maketlerde astar olarak parlak siyah atmaya lüzum yoktur,dy?a detay maketlerde parlak siyah astar gerekir"" mi diyorsunuz? hayyr o ?ekilde bir ifadede bulunmadym.dy?a detay maketlerde ister istemez daha fazla çizik olu?uyor(en azyndan parça birle?im yerlerinde) bu çiziklerin yok olmasy veya en aza inmesi için bir nevi astar görevi üsleniyor.ayryca özellikle ürünleri belli ettim.sert plastik veya resin olmasyndan kaynakly.(eski kalyp monogram,collect aire,fonderia miniature,linberg etc.)içe detay maketlerde ise daha basit.mümkün oldu?unca tesfiye olayyny uzun tutup gerekirse trytool templet setlerle ayny detayy olu?turabiliyorsunuz. saygylar |
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Bu çizik olu?masy olayyny anlamadym.Biraz açar mysynyz?
Zympara yapmaktan my sözediyorsunuz? |
|
![]() |
|
YGOL
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: idris
Bu çizik olu?masy olayyny anlamadym.Biraz açar mysynyz? Zympara yapmaktan my sözediyorsunuz? aynen öyle. saygylar |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |