![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Tamer Özkan
Yeni Üye ![]() ![]() Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06/11/2005 Saat 04:14 |
Geçen gün radyo'da maç dinliyordum,sıkıldım ve bitirdim
![]() ![]() FORD FLİVVER “Flivver” kelimesi argo karşılık olarak “ Külüstür” anlamına denk gelir.Bu kelime, küçük, ucuz ve eski otomobillerin yanı sıra, meşhur “Ford T “ otomobile de verilen sıfatlardan biridir. Henry Ford, seri otomobil imalatındaki başarısını, hava taşıtlarında da gerçekleştirmek istemiş ve bir uçan “otomobil” geliştirilmesi çabasına girişmiştir.Çalışmalarının neticesinde “Ford Flivver” ortaya çıkmıştır.İmal edilen 3 uçaktan birisi 1928 de kaza yapıp pilot ölünce, Ford projeden soğumuş ,daha başka uçak dizaynlarına yönelmiş ,başarılı Ford Tri-motor geliştirilmiştir. “Flivver” daki amaç 158 kiloluk, hafif ve ucuz bir uçak yapmaktır.Fiyatı $37.000 açıklanmış ilk 100 uçaktan sonra $28.000 olacağı ön görülmüştür ve o zaman yapılan en küçük, tek kişilik monoplane uçaktır. 3 silindirli, hava soğutmalı motor, 2 silindirliye düşürülerek , ağırlığın 140 kg düşmesi planlanmıştır.Lindberg uçağı denemiştir .Ancak üretim gerçekleşememiştir. Modeli 1980 lerde faal olan Willams Brothers firmasının 1/48 ölçek kitinden yaptım. ![]() |
|
![]() |
|
Tamer Özkan
Yeni Üye ![]() ![]() Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
HAKAN
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
![]() ![]() ![]() |
Üstad bunun BMW versiyonu varmı?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tamer Özkan
![]() ![]() ![]() |
BMW motorlu çok uçak var ama üzerinde böyle BMW yazan bilmiyorum .Ufuk ilgileniyordu bir ara yazar şimdi
|
|
![]() |
|
kudret kaptan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
![]() ![]() ![]() |
Kardeş araba yapmaktan uçakları da arabaya benzetmeye başladı.
![]() sırada ne var Ferrari, fiat, mercedes ucak? |
|
Kudret ALTINKESER
|
|
![]() |
|
kudret kaptan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
![]() ![]() ![]() |
tamer amca çok guzel olmuş.eline sağlık
burak altınkeser |
|
Kudret ALTINKESER
|
|
![]() |
|
Tamer Özkan
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: kudret kaptan
Kardeş araba yapmaktan uçakları da arabaya benzetmeye başladı. ![]() sırada ne var Ferrari, fiat, mercedes ucak? Ferrari F-104 sırada,Fiat ta bilgi olarak hazır.Mercedes'e bir bakayım ![]() |
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
Tamer Özkan
![]() ![]() ![]() |
Volkan bey siz ortak F-104 projesine katıldınızmı?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |