![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Enewwss
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04/03/2008 Saat 13:44 |
Academynin ucuz sayylabilecek kitlerinden birisi… Kapa?yndaki resme hayran kaldym. Kutusu çok küçük gelse de parçalaryn sayysy gayet yeterli. Yçine ayryca bir pilot figürü de ili?tirmeyi unutmamy?lar buda beni çok memnun etti… Kitin kutusunu açynca içindeki ka?ytta uça?yn tamamen siyaha boyanmy? resmini gördüm ve beni çok etkiledi ayryca aklymda nezamandyr bir eskimi? uçak yapma iste?i vardy… Y?te dedim bu kit bu i? için çok uygun. Öyle bir uçak yapacaktym ki adeta pislik havuzundan çykmy? gibi olacakty. Bu nedenle biraz abartmy? olabilirim ?imdiden uyarayym…
![]() Uça?yn motor bölmesini açyk yapmak istedim. Buda i?e biraz daha detay ve heyecan katacakty. Önce motorun bulundu?u yerde olmasy muhtemel bir yerden paneli kur?un kalemle i?aretledim. Sonra ysytty?ym ne?ter yardymy ile kestim… ![]() ![]() Sonra panelin içine sy?acak ?ekilde mukavva kestim ve buralara piston görüntüsü vermek için kesti?im kürdanlary yapy?tyrdym. Ardyndan ufak tel parçalaryyla biraz detaylandyrma yaptym. (gerçekte p40 motoru nasyldyr hiç bilmiyorum o yüzden biraz sallama çaly?masy oldu) ![]() ![]() Daha sonra uça?yn genel parçalaryny birle?tirip genel tesviyesini yaptym fakat alt taraftaki kanadyn uzantysy ?eklindeki bölüm bana sorun çykardy bende orayy kendi tasarym anlayy?yma göre yeniden yorumladym… ![]() Daha sonra uça?a rasgele alüminyum boya attym... ![]() Ve uça?yn üstüne rasgele maskelemeler yaptyktan sonra üst tarafa siyah alt tarafa beyaz boya attym… ardyndan maket byça?yyla panellerin eskimesi muhtemel yerlerini kazyyarak alttaki alüminyum boyayy ortaya çykardym… (sa? kanatta uygulanmy? solda uygulanmamy? hali) ![]() Dekalleri uygulayyp 2 kat sprey vernikle güçlendirdikten sonra onlara da ayny ?ekilde eskitme uyguladym… ![]() ?ekilde görülen adi turuncu akrilik boyayy uça?yn her tarafyna sürdüm ve kuruduktan sonra kolonyaly mendille hava aky?y yönünde sildim… böylece paslanmy? havasyny yakaladym. ![]() Daha sonra ?ekildeki ya?lyboya ile modelin her yerine eskimi?lik havasyny aynen akrilik boyada uygulady?ym taktikle verdim… ![]() Böylece gövdenin genel olarak i?i bitmi? oldu ?imdi syra geldi di?er çaly?malara… yukarydaki eskitme i?lemlerini aynen yakyt deposuna uyguladym. ![]() ![]() Isytty?ym ne?terin üzerine tekerleri bastyrarak a?yrlyk altynda ezilmi?lik havasy katmaya çaly?tym. Ve ini? takymynyn hidroliklerine de alüminyum folyo uyguladym. ![]() Hepsinin son montajyny yapmadan önce ?u motorun kapa?yny tansa? yo?urdun kutusunu kesip arkasyny siyaha boyayyp önünü alüminyum folyo ile kapatarak modele ili?tirdim. ![]() Böylece son montaja geldik model hakkyndaki genel izlenimim vasat. Parçalar iyi uyum gösterse de bazy yerler daha detayly olabilirdi ama fiyaty gayet uygundu. Yçindeki pilot ta cabasy :D Y?te modelin genel görüntüleri… ?imdilik benden bukadar… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
Fantazi ve ilginç bir çaly?ma olmu?.Ben özellikle foto?raflary be?endim güzel çekimler yapmy?synyz.Ellerinize sa?lyk.
|
|
![]() |
|
Metin TÜRKO?LU
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/04/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 435 |
![]() ![]() ![]() |
Gerçekten pislik havuzundan çykmy? gibi.
Kolay gelsin. |
|
Küçük ?eylere fazla önem verenler ellerinden büyük ?eyler gelmeyenlerdir. EFLATUN
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Enewwss
Academynin ucuz sayylabilecek kitlerinden birisi… Kapa?yndaki resme hayran kaldym. Kutusu çok küçük gelse de parçalaryn sayysy gayet yeterli. Yçine ayryca bir pilot figürü de ili?tirmeyi unutmamy?lar buda beni çok memnun etti… Kitin kutusunu açynca içindeki ka?ytta uça?yn tamamen siyaha boyanmy? resmini gördüm ve beni çok etkiledi ayryca aklymda nezamandyr bir eskimi? uçak yapma iste?i vardy… Y?te dedim bu kit bu i? için çok uygun. Öyle bir uçak yapacaktym ki adeta pislik havuzundan çykmy? gibi olacakty. Bu nedenle biraz abartmy? olabilirim ?imdiden uyarayym… Iyyh... Biraz yanylmy?synyz sanki? Kitapçyktaki resmin siyah-beyaz oldu?unu, bu uçaklaryn da "olive drab" olarak adlandyrylan "zeytin ye?ili" rengine boyandy?yny ve aslen çok koyu bir ye?il olan bu rengin siyah beyaz foto?rafta do?al olarak çok koyu durdu?unu... Yapty?ynyz uça?yn Amerikalylar tarafyndan gönüllü pilotlarla Çin'e yollanan ekibe ait oldu?unu, siyah olmadyklaryny söylesem... Ek olarak kirletmesinin abartydan çok gerçek dy?y oldu?unu da belirtsem... Ki kullandy?ynyz renklerin de çok düzgün atylmady?yny, örne?in kuyrukta kapatycy olmady?yny veya yakyn çekimlerde düzensiz ve kalyn oldu?unu söylesem... Bana darylmazsynyz umarym. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
purdey
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02/11/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
![]() ![]() ![]() |
Ayryca yapmaya çaly?ty?ynyz motor paneli de gerçe?e uygun de?il.Sevgili Enes ya?ynyz kaç bilmiyorum ama naçizane tavsiyem henüz bu a?amada kesmekle, biçmekle ve kirletme yapmaya çaly?makla u?ra?mayyn.düzgün montaj, tesviye ve kitapçy?yna uygun ve do?ru renklerle temiz boyama ve dekalleme yapmaya çaly?yn.
gerisi tecrübe ve birikim ile gelecektir. saygylarymla. Düzenleyen purdey - 04/03/2008 Saat 23:12 |
|
![]() |
|
mozkar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 174 |
![]() ![]() ![]() |
Zamanynda "bu motor kapaklary nasyl açylyyor?" diye bir hayli ara?tyrmy?tym.
Geldi?im sonuç ?öyle: ![]() |
|
mete
|
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
Bence elinizi korkak aly?tyrmayyn giden bir maket olsun yapa yapa ö?renilir bu i?.Bakarak lafla olsaydy kediler kasap olurdu.Her model bir öncekinden daha güzel olur siz yeterki bol bol yapmaya gayret gösterin.Kesin biçin kyryn dökün,bu hobi sonuçta ki?isel tatmin için yapylan bir?ey,sizi ne mutlu ediyorsa onu yapyn.Ben ?ahsen giri?imcili?inizi takdir ettim.
Siz zaten belirtmi?siniz kafanyza göre yapty?ynyzy ve fazla gerçekçilik pe?inde olmady?ynyzy.Bir dahaki sefere biraz daha ara?tyrmayla daha iyi bir model çykaraca?nyza eminim. |
|
![]() |
|
Enewwss
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() |
ben zaten modeli sallama yapty?ymy söylemi?tim burdaki çaly?mayy bu efektelri uygulama adyna bir aly?tyrma olarak de?erlendiriyorum kimseye falan daryldy?ym yok :) siz dilinizi korkak aly?tyrmayyn ele?tirin beni...
yorumlarynyz için te?ekkürler... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |