Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Eduard 1/48 I-16 Type 10 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
pascalpati
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 242
Alıntı pascalpati Cevaplabullet Konu: Eduard 1/48 I-16 Type 10
    Gönderim Zamanı: 25/12/2007 Saat 01:37
En son bitirdi?im modeli sizlerle payla?mak istedim. Modeli aeroscale'de ?u syralar sonlaryna gelinen vss ortak projesi dahilinde yaptym.

Ulas Demirdag
IP
pascalpati
Üye
Üye
Simge

Alıntı pascalpati Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/12/2007 Saat 01:47
ve son resim.

Modeli yaparken oldukça keyif aldym. Birkaç bariz hatayy ilerisi için bir kenara not aldym. Genel olarak biti?inden memnun oldu?um bir model diyebilirim.

Modelin yapyly?ynda ilk defa "fotoetch" içeren modelim olmasyna ra?men herhangi bir zorlukla kar?yla?madym. Yni? takymlary biraz zorlady, tamamen benden kaynaklanan zorluklar tabi. Modelde çok maskelenecek kysym olmasa da hazyr kesilmi? maskeleri çok sevdim, tam tembel i?i ;)

Yni? takymlarynda olmasy gereken ve ini? takymyny içeriye çeken kablolary ise ini? takymlaryyla zaten u?ra?ty?ym ve her an elimde kalabilecekleri için koymadym. Belki de tembelliktendir tabi :)

Ulas Demirdag
IP
phantom80
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 503
Alıntı phantom80 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/12/2007 Saat 06:25
Ula? bey elinize sa?lyk.Bu tembellik (daha do?rusu beceriksizlik) ben dede var.Hazyr maske derken neyi kasdetti?inizi ö?renebili miyim.Selamlar saygylar...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/12/2007 Saat 11:31
Allaaaaah! Syçancyk. Pek ?eker olmu?, elinize sa?lyk. Yalnyz ke?ke bir tane de ?öyle çaprazdan tamamyny görebildi?imiz bir foto?raf olsaydy.
Consume Ergo Sum
IP
pascalpati
Üye
Üye
Simge

Alıntı pascalpati Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/12/2007 Saat 15:53
"Bu tembellik (daha do?rusu beceriksizlik) bende de var" Yorumunuz için te?ekkürler, ben beceriksizlik dememi?tim ama mesaj alyndy :) ?aka yapyyorum tabi. :)

Hazyr maskeler, maketin kutusundan çykan camlary ve tekerlekleri maskelemeye yarayan önceden kesilmi? maske bantlary. Eduard'yn "weekend edition" kitleri dy?yndaki kitlerinde mevcut.

?öyle bir resim vardy çekilmi? biraz daha geni? açydan, daha ba?ka resimler de isterseniz çekebilirim.

yorumlarynyz için te?ekkürler.
Ulas Demirdag
IP
phantom80
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 503
Alıntı phantom80 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/12/2007 Saat 18:06
Ula? bey ben genelde iknci dünya sava?y tayyareleri yapmaya çaly?yyorum.Ama dedi?im gibi ben de öyle bi beceriksizlik varki bir türlü istedi?im gibi maskeleme yapamyyorum.Bu kanopi maskelerini nereden temin etti?inizi ö?renebilir miyim?
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/12/2007 Saat 18:34
Keyifli bir çaly?ma olmu?. Ylginç bir uçak... Gövdedeki siyah beyaz çizgiler dekal mi, boyam my?
Benim merak etti?im Eduard'yn dedi?i gibi gerçekten bu kitler hafta sonu yapyp bitiyor mu :P

Selamlar, iyi modeller.
Tolga

IP
pascalpati
Üye
Üye
Simge

Alıntı pascalpati Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/12/2007 Saat 19:13
Bu kanopi ve tekerlek maskeleri kitin içinden çykyyor. Dedi?im gibi kit Eduard ise ve "weekend edition" de?ilse içinden çykacaktyr.

Gövdedeki siyah/beyaz çizgiler ve yyldyzlar decal. Bu uçak ikinci dünya sava?y öncesi, 1939-1940 yyllarynda uçup gösteriler yapmy? olan "the red five" akrobasi takymyndaki uçaklardan biri. O çizgiler ve boyama ?emasy da o akrobasi takymynyn boyama ?emasy.

Bu I-16 "weekend edition" de?ildi o yüzden bu kitler bir haftasonunda yapylyr my bilmiyorum. Elimde bir tane yapylmayy bekleyen 1/48 La-7 var haftasonu versyonu kendisi, parça sayysy buna göre daha az, içinden "photoetch" ve maskeler çykmyyor, sanyrym yapan yapabilir bir haftasonunda ama ben bir haftasonunda tüm zamanymy model yapmaya ayyraca?ymy sanmyyorum. :)

Düzenleyen pascalpati - 25/12/2007 Saat 19:13
Ulas Demirdag
IP
dimitri
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 78
Alıntı dimitri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/12/2007 Saat 23:30
elinize sa?lyk Ulus Bey gerçekten çok sevimli olmu?.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide