![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13/12/2007 Saat 17:57 |
Arkada?lar,
Bugün airliners.net sitesine bakarken ilginç bir foto?rafla kar?yla?tym. Aggressor kamuflaja sahip F-5B uça?y Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanly?y'nda uçtuktan sonra Konya'da, 3. Ana Jet Üs Komutanly?y'nda görev yapmy?. Bana ilginç geldi. Buyrunuz... Bu uça?yn 5. Üs'teki foto?rafy. Merzifon Bu da Konya numaraly hali... Konya Düzenleyen tozbek - 13/12/2007 Saat 17:59 |
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
zamanynda renkleri konusunda çok ki?inin cany yanmy?ty, eski günler i?te...
:) yapacam da bir gün ne zaman... |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
bu arada muhtemel standart F-5B' den tek farky koluklary, T-38 modeli koltuklary var aletin.
Düzenleyen copilot_clumsy - 13/12/2007 Saat 18:37 |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Modernize edilmemi? eski F-5 serilerinde koltuk ba?lyklary kyrmyzy. T-38'lerde ise siyah. Siyah ve kyrmyzy ba?lykly koltuklaryn farky nedir? Bildi?im kadaryyla eski F-5 ve T-38 koltukla syfyr-syfyr de?il... Modernize edilen F-5'lerde kullanylan koltuklaryn özellikleri nedir?
|
|
![]() |
|
Nahit
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() ![]() ![]() |
T-38 koltuklarynda fyrlatma syrasynda koltu?un daha düzgün durmasyny ve pilotun daha kolay koltuktan kurtulmasyny sa?lamak için dengeleyici para?ütler ta?ydyklaryny okumu?tum. Bu para?üt koltuk ba?yna yerle?tirildi?i için standart f-5 koltuk ba?yndan farklyymy?lar. Modernize edilenlerde syfyr-syfyr MB-10 koltuk var diye biliyorum.
Düzenleyen Nahit - 13/12/2007 Saat 22:27 |
|
![]() |
|
sniper
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
![]() ![]() ![]() |
Elimdeki Carpena decals'e göre boyama paternide bu.
![]() Bir?ey dikatinizi çektimi Tolga beyin verdi?i ilk resimde rescue/danger yazysy yokken ikincisinde bulunmaktadyr. Boyalaryna gelince: Dark Blue: Fs35109 weathered + Fs35182 Intermediate Blue: Fs35164 weathered + Fs35231 Very Light Blue: Fs35622 Dark green, Tan, pale gray (wing tip tanks) Bu kimyasal formüle göre boyalarda kary?ym yaparak bu kamuflajy elde ediyorsunuz. Ama yeni boyalar piyasada bulundu?undan direk bunlary edinebilirsiniz. FS 35109: Model Master 2031 veya Humbrol ? FS 35164: Model Master 1720 veya Humbrol 144 FS 35414 = FS 35622: Model Master 2033 veya Humbrol 122 Yeni boya numaralary direk 3 ana renkten olu?makta ve yukarydaki gibidir. Ben bu boyalary bu sene içersinde almy?tym. 2008 mayys ayynda YHMPMUK nün yary?masyna tam detayly resin setli ve photo etch'li bir ?ekilde yaparak yeti?tirmek istiyorum. Bunun için 1/72 decal, tüm boyalar, detay setleri ve foto setler hazyr benim ba?lamamy bekliyorlar... Düzenleyen sniper - 13/12/2007 Saat 22:20 |
|
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
![]() |
|
KursadA
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Nahit
T-38 koltuklarynda fyrlatma syrasynda koltu?un daha düzgün durmasyny ve pilotun daha kolay koltuktan kurtulmasyny sa?lamak için dengeleyici para?ütler ta?ydyklaryny okumu?tum. Bu para?üt koltuk ba?yna yerle?tirildi?i için standart f-5 koltuk ba?yndan farklyymy?lar. Modernize edilenlerde syfyr-syfyr MB-10 koltuk var diye biliyorum. Aynen oyle, Muze bulteninin F-5 sayisina yazdigim yazida aciklamaya calismistim. Ancak modernize edilmis ucaklardaki koltuk Martin Baker Mk.10 degil, Mk.16L. |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Abiler bilgiler için ki?isel olarak te?ekkür ederim de anlamady?ym bir konu var. "Agressor kamuflajy" nerden çykyt? Daha önce hiç böyle boyanmy? bir Agressor görmedim de, merak ettim. Ek olarak bahsetti?imiz USAF ya da USN Agressor ise F-5B kullanyldy?yny da duymadym...Merak i?te:}
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
tozbek
![]() ![]() ![]() |
Benim bildi?im kadaryyla uçaklar bu ?ekilde boyaly olarak Amerikadan gelmi?. Yurtdy?y tatbikatlarda boy göstermesiyle birlikte foto?raflar ortaya çykmy?.
|
|
![]() |
|
Artt
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 634 |
![]() ![]() ![]() |
yani bizde agressor uygulamasy yok mu??
|
|
Tüfek icad olundu mertlik bozuldu...
http://medievaldio72.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
istatistik
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25/06/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
Ben duymadym açykçasy. Bizimkiler agressor olayyny kom?u ile hallediyor sanyrym..
|
|
![]() |
|
Clumsy
![]() ![]() ![]() |
Uçaklar Kanada' dan gelmi? olabilirler mi acaba?
Esci' nin kutu kapa?ynda çizimi var mesela; koltuklar bile foto?raftakilere benziyor. Saygylarymla, |
|
-Sorumluuu...
|
![]() |
|
Snake Eye
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/08/2005 Konum: Greece Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: copilot_clumsy
Uçaklar Kanada' dan gelmi? olabilirler mi acaba? Esci' nin kutu kapa?ynda çizimi var mesela; koltuklar bile foto?raftakilere benziyor. Saygylarymla, Aslynda olabilir de. A?a?yda Kanada aggressorlarynyn kamosu var. ![]() |
|
![]() |
|
sniper
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
![]() ![]() ![]() |
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
![]() |
|
phantom80
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
![]() ![]() ![]() |
Konuyu ilgiyle takip ediyorum.Daha önce zannedersem Kanatlar dergisinde okumu?tum.Yabancy havacylyk meraklylarynyn hava kuvvetlerimize ayry bir ilgi duyduklaryny uçaklarymyzyn kamuflaj çe?itlili?inin de buna sebep verdi?i yazyyordu.?imdiyse tektip boya paterni kullanylyyor.özellikle bu f-5b ler mükemmel görünüyorlar:)
|
|
![]() |
|
balpete?i
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/11/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 386 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Artt
yani bizde agressor uygulamasy yok mu?? yok... |
|
161...
|
|
![]() |
|
europho.to
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 156 |
![]() ![]() ![]() |
Donanmanin en iyi pilotlarini Agressorlarimiz olmadan mi yetistiriyoruz yani :D ben de havadaki bir fotografini eklemis olayim o zaman yil 1986
|
|
![]() |
|
phantom80
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel espri:)Ama Ankara'daki 141. filo ve Konyadaki silah ve taktikler filomuzun tatbikatlarda bu tür bir rol oynadyklaryny biliyorum.yanylyyorsam affola:)
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |