![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Enewwss
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11/10/2007 Saat 15:00 |
maketin içine etti?imi biliyorum ama yinede koyucam :D
bu ilk adam gibi boyady?ym maket... (tabi adam gibi denirse) ![]() Kokpit gayet detayly verilmi?... ![]() ![]() ![]() Uça?a adyny veren buble tipli damla kanopi ![]() Uça?a ini? takymy hidrolik borulary dahil de?ildi onlary kablodan kandim yaptym... ![]() ![]() dolgu ve boyadan önceki son hali... ![]() motor iki parça halindeydi: ![]() önce siyaha boyayyp vernikledim... ![]() sonra küçük boyutlarda kesti?im bakyr kablo içini her silindire tek tek uyguladym... ![]() böylece gayet gerçekçi bir motor görüntüsü elde ettim... ![]() daha sonra dy? gövde boyasy ve dekalleri uyguladym... ![]() evet sonunda bitti :D bu uça?yn resimlerini koymadan önce uçak hakkynda birkaç ?ey söylemek isterim... uçak WWII nin en dayanykly ve güvenilir uça?yydy buda pilotlaryn onu kysa sürede sevmesini sa?lady... devasa boyuna ra?men güçlü motoru sayesinde gayet kyvrakty... benim yapty?ym bu thunderbolt WWII da fransada çarpy?an amerikan hava kuvvetlerindeki 405 inci filodan kaptan Milton W. Thompson un 1945 deki uça?ydyr... kendisi WWII mim en efsanevi pilotlaryndan biridir... a?a?yda ozamanki gerçek resimleri veriyorum... [size=18]Milton W. Thompson un filosu ![]() [size=18]Milton W. Thompson un teknisyen ekibi ![]() [size=18]Kokpit altyndaki çizgilere bakynca nekadar ba?aryly oldu?u anla?ylyyor... ![]() Syra geldi modele :D Modelde bazy yerleri daha güzel görünecegi için kafama göre yaptym... gerçe?in dy?yna biraz çyktym... (örn: telsiz teli... pilotun isminin gövdede de?il de kanopi üstünde olmasy vs küçük ?eyler...) onun dy?ynda olabildi?ince gerçe?e sadyk kalmaya çaly?tym... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (uça?y çok kysytly imkanlarla büyük basky altynda (anne baskysy :D) yaptym ) |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize saglik, özellikle kokpitteki sürrealist calismaniz cok etkileyici..
|
|
![]() |
|
Enewwss
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() |
bu ?ekliyle anca sürrealist olur zaten...
ama yava?tan sökücem bu i?i kararlyyym... :D |
|
![]() |
|
maksimizasyon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01/09/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 124 |
![]() ![]() ![]() |
bende fazla iyi model yapamyyorum ama her modelde geli?iyor insan. tavsiye edebilece?im noktalar camlary maskeleyerek ince bir ?ekilde boyamanyz ve son resimde siyah olan yer gibi düz olarak boyamanyz gereken yerleri yine maskeleme bandy ile boyamanyz. birde model yaparken boya a?amasynda eldiven kullanyrsanyz daha iyi olur gibi geliyor bana. steril olmayan eldivenler ucuza satylyyor. 1 kutu temin ederseniz birkaç model idare eder sizi. dikkatimi çeken ba?ka bir noktada boyayy fazla inceltmemi?siniz gibi geliyor. boyama a?masyny yazar mysynyz? kaç kat atyldy gibi.
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Kontrol paneli güzel duruyor ama o ye?il her?eyin önüne geçmi?.
Keza ini? takymlarynyn içi de çok renkli. Mümkün oldu?u kadar orjinal renkleri kullanmaya gayret edin. |
|
![]() |
|
Enewwss
![]() ![]() ![]() |
maskelemeye çaly?tym ama boya biraz garip... üdor akrilik diye bi?iy... :D bidahaki sefere revell akrlik kullanycam boya çok dengesizdi bu nedenle maskeleme bandynada yapy?yp saçma sapan girinti çykyntylar olu?turdu...
|
|
![]() |
|
maksimizasyon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01/09/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 124 |
![]() ![]() ![]() |
dedi?iniz markayy ilk kez duydum. geni? yüzeylerde enameli öneririm. kapatycyly?y iyidir. sentetik veya selulozik tinerle inceltilir. maskeleme bandynyn markasy nedir acaba? ayryca boya tam kurumadan banty yapy?tyrmayyn ve ayryca yapy?tyraca?ynyz banty temiz bir yüzeye 4-5 kere yapy?tyryp sökün ki yapy?kanlyk kuvveti biraz azalsyn. bu sayede boya kalkmasyny önlemi? olursunuz. kendim edindi?im tecrubelere göre yüzeyden mat boyanyn kalkmasy biraz daha zor oluyor. parlak boyalar daha rahat kalkyyor. böyle bir durumla kar?yla?mamak için astar kullanyn.
|
|
![]() |
|
Enewwss
![]() ![]() ![]() |
tavsiyeleriniz için te?ekkürler daha tecrübeli bir ?ekilde yoluma devam ediyorum :D
|
|
![]() |
|
maksimizasyon
![]() ![]() ![]() |
benim ilk boyady?ym uça?y görseydiniz ?ükür ederdiniz bu modele. ben internetten okuya okuya ö?reniyorum. her modelde bir sorun çözüyorum. mesela son modelimde dekaller yapy?mady. decal fix diye bir?ey uyguladym. yine iyi sonuç vermedi. 2 aylyk emek dekaller yüzünden bitti. yinede böyle bitirece?im modeli artyk. ama daha sonraki modelde bu ?ekildeki dekallere kar?y bir?ey ö?renmi? oldum. kötü model yoktur. hataly model vardyr. modeliniz ne kadar hataly olursa olsun yayynlayyn ki daha önce bu sorunla kar?yla?my? insanlardan tecrübe edinerek hata oranyny dü?ürürsünüz. iyi modeller.
|
|
![]() |
|
Enewwss
![]() ![]() ![]() |
saolun ****m dekal konusunda bu modelde ?unu ke?fettim... solvent içeren sprey vernik kullanyrsanyz çok güzel eritip yapy?tyryyo ama çok a?yry kullanmayyn dekaller akabilir... :D
|
|
![]() |
|
maksimizasyon
![]() ![]() ![]() |
solvent içeren sprey vernik nedir acaba?
|
|
![]() |
|
Enewwss
![]() ![]() ![]() |
valla ben aldym bitane mazadan "best" diye bi markanyn mat sprey verni?i... çok kaliteli bi?eye benzemiyor ama i?imi gördü modellerimi vernikledim bunla dekallerin yanyndaki o izleri falan eritti... içinde yapy?tyrycalarda olan solvent malzemesi var galiba buda dekalleri eritmeye yarady gibime geliyo... tam emin de?ilim ama...
|
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
ben berk hakan dayym (clio172)nin ye?eniyim bende bi p47 yaptm üzerinde metalik gerçekten çok güzel duruyor ama sizinknn yannda 0 kalacak gibime geliyor
|
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
Enewwss
![]() ![]() ![]() |
yok daha neler *********.. bu "boyady?ym" ilk model daha sizinkini de görmek isterim... :D
Düzenleyen Ares - 17/10/2007 Saat 13:09 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |