Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Turk Hava Kuv. He-111F-1 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
KursadA
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2007 Saat 05:15
Haftaici islerin yogunlugundan ugrasmak mumkun olmuyor ama bu haftasonu He-111 projesinde ilerleme kaydetmeyi umuyorum, egzos borularina bir cozum buldum sanirim. Dekallerin cizimi ve olceklendirmesini uzun zaman once bitirmistim; ama sadece tek bir projenin dekallerini basmak icin emektar ALPS'i dolaptan cikarip kurmaya useniyordum. O yuzden onumuzdeki birkac ayda bitirmeyi dusundugum tum Turk pervaneli ucaklarinin isaretlerini ve bitmekte olan M48A5T1 tank modelimin (AFV forumunda resimleri var) plakasini iceren "jumbo" bir dekal tasarladim.

Dikkatli gozler herhalde cizime bakip hangi projeler uzerinde calistigimi cikarabilir. Daha onceden de soyledigim gibi en sevmedigim seylerden birisi ozenle yapilmis Turk isaretli ucaklarin uzerine oylesine uydurulus yanlis yazi bicimli numaralar vb. oldugu icin resimlerden bakarak yazi tiplerini uydurmak bir hayli zaman aliyor. Cizim bittikten sonra baskiya girebiliriz...

Firindan yeni cikmis dekal asagida. Sonuc gayet guzel, yarin motor kaputlari ve kanatlarda bir ilerleme kaydedebilirim umarim.

IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 934
Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2007 Saat 17:48
Kür?ad hocam bu yazycynyz alps ismi var gerçek ismi bumudur?Birde beyaz renk veren kartu? i?ini nasyl hallettiniz??u an hayran kaldy?ymdan bu ?ekil sordum kusura bakmayynyz.
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2007 Saat 18:13
Hakan Bey, bu yazicilar kati murekkep seritleri kullaniyor. Beyaz ve metalik renkleri basabildikleri icin dunyanin cogu yerinde bircok modelci tarafindan dekal basmak icin kullaniliyorlar. Aslinda 10-12 yil oncesinin teknolojisi olduklari ve yillar once piyasadan kalktiklari icin su an bu yazicilari bulmanin tek yolu Ebay'den satin almak, ve tuketim malzemelerini bulmak da gitgide guclesiyor. Ama verdikleri sonuc hemen hemen hazir satilan dekaller ile ayni. Dolayisiyla dogru Turk Hava Kuvvetleri modelleri yapmak icin vazgecilmez bir arac.

Bildigim kadariyla beyaz renk basabilen ve dekal basimi icin uygun baska bir yazici hala yok. Benim kullandigim model ALPS MD-1000. Eger bulabilirseniz MD-1000 ve MD-5000 modelleri isinizi gorur.
IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 934
Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2007 Saat 19:17
Kür?ad hocam çok saolun de?erli bilgileriniz için.
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2008 Saat 20:44
Aci dolu bir calismanin ardindan tunelin sonunda isik gorundu gibi. Biraz daha isi, boyama duzeltmeleri ve eskitmesi kaldi, sanirim bir-iki hafta icinde biter diye umuyorum. Son haliyle Turk He-111F-1 modelim burada:

IP
FB1907
Üye
Üye

Gönderilenler: 116
Alıntı FB1907 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14/07/2008 Saat 14:01
üst synyf synyrlary zorlayan bir çaly?ma.tebrik ederim ellerinize saglyk
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/07/2008 Saat 09:43
Ellerine sa?lyk. Bence bunu yazy haline getir ve sitede giri? sayfasyna basylsyn.

Kolay gelsin,
Tolga
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma