![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01/10/2007 Saat 11:17 |
Efen'im, muhakkak ki bir sürü arkada? zamanynda bomba yüklü F-4 foto?rafy görmü?tür ancak burada bulunan foto?rafla modelcilik yönünden bazy zihni sinirlik durumlary açyklamaya çaly?aca?ym.
![]() Maket yapymynda syradanly?yn dy?yna mantykly ?ekilde çykty?ynyz zaman ortaya çykan eser daha da güzel oluyor diye dü?ünüyorum. Öncelikle bu foto?rafta Hava Kuvvetlerimizin 4 adet Mk.82 ta?ydy?yny görüyoruz; pek tabii TER salanlarynda. Sonrasynda sa? aleronun kanymca koyu gri renkli oldu?unu görüyoruz; muhtemelen bakym esnasynda ba?ka bir uçaktan çaldylar, mesela Hill II(ya da Egypt, neyse)EURO I ya da Alman Lizard kamufleli bir uçaktan. Motor kysmyna geldi?inizde ise atylmy? olan ya? eskimesini görüyorsunuz. Bizim uçaklarda siyahymsy bir renk varken Japonlarda ve zannedersem ?u anki Almanlarynkinde kahverengimsi bir ton var. Öte yandan yakyt tanklaryna dikket ediniz lütfen; sanki tabancayla eskime yapylmy? gibi sa? kanat yakyt tankynyn ön bölümü tertemiz ama arkasy zil çalyp oynuyor havalarynda. Son Ankara yary?masynda da derecye girmi? 1/72 ölçek bir F-104 maketinin aslynyn foto?rafy duruyordu, oradada gri-ye?il renkli uça?yn sa? kanat slaty vietnam kamufleliydi. Demek ki aslynda elimizde yapty?ymyz uça?yn belgesi olmasa bile kanymca mantyk dahilinde böyle ufak tefek bazy de?i?ikliklere gitmek kimseyi rahatsyz etmeyecektir. Bu tür farkly ?eylerin devamy gelecektir efen'im. Umarym uçak maket? yapanlaryn bazy syradanlyklaryn dy?yna çykyp daha da dikkat çekici ?eylerin ortaya konulmasyna yarary olur. Saygylarymla, Düzenleyen copilot_clumsy - 01/10/2007 Saat 11:31 |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Hahaha evet evet böyle abukluklar olabiliyor. Özellikle sava? durumlarynda kar?yla?mak daha yüksek ihtimal sanyyorum. Özellikle geç dönem 2.D.S. Alman uçaklary ile u?ra?anlar bilir, curcuna , per?embe pazary, a?yre, çyfytçar?ysy vs halinde, uça?yn her yeri ayry renk örneklerle kar?yla?ylabiliyor. Hazyr konu F-4'lerden açylmy?ken ben de ilk buldu?umda uzun süre Southpark sessizli?i ile bakyp anlam vermeye çaly?ty?ym bir foto?rafy payla?ayym. Kayna?y hatyrlayamyyorum affediniz. Buyrun sene tahminen 1964-65, filo VF-84 Jolly Rogers, uça?ymyz F-4B, Viyetnam dönemi. Bakalym eksi?i bulabilecek misiniz:]
![]() Evet evet, arka ini? takymy kapaklary....ehehehe... |
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
KFKF
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
![]() ![]() ![]() |
Tamam beyler... Photoshop'ta de?i?iklik yapyp, yapyp foto?raflary yolluyorsunuz. :) Y?in espirisi bir yana yukaryda örnekleri verildi?i gibi de?i?ik durumlar olabiliyor. Ancak:
Ço?u zaman havacylyk dergilerinde tatbikat vs için alanyp, pullanmy? uçaklaryn foto?raflaryny görüyoruz. Ço?u ki?i bu iki resimdeki phantom'laryn maketini görse bunlary do?ru kabul etmeyebilir. Benim dü?üncem standart dy?y bir uygulama yapylacak ise mutlaka bir referansa dayanmaly. Yani ben filaby bu renk boyadym, oldu demek yerine aynysy olmasa bile en azyndan benzer bir örne?e göre hareket edilmeli. |
|
Koray Fenman
|
|
![]() |
|
Levent Basara
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 293 |
![]() ![]() ![]() |
Arkut sen naptyn yaa. O bomba yüklü F-4E foto?rafy sakyncaly bir foto?raftyr. Zamanynda benim elime geçti?i vakit syky syky tembihlemi?lerdi aman yayynlama, kimseler görmesin vs.vs. diye.
Efenim artyk madem suçlu Arkut beden günah gitti. Sakyncaly foto?rafyn gizemini açyklyyorum: O bombalar malum arkada?laryn kafalaryna inmeye gidiyor. Koldaki di?er F-4E'den çok tanydyk bir abimiz tarafyndan çekilen bu pozu böylece aydynly?a kavu?turmu? olduk. Arkutcum seni almaya gelecekler adrese ne diyelim? |
|
I'd Rather Be Flying...
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Ana ini? takymy kapaklarynyn büyük olan parçasy?
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Hangi malum arkada?lar ben anlamadym (yerseniz). Ama koskoca Fantor'u 4 tane Mk.82 için kaldyrmak bana ziyan gibi geliyor nedense. Tabii orda bo?ta durmayan bir de M-61 var da neyse:} Ysrail F-4'lerinin Yom Kipur'da ne yüklerle kalkty?yny gördükten sonra her Fantor bo? sefer yapyyor gibi geliyor(Harm dolu F-4G'ler hariç).
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
![]() ![]() ![]() |
Yki ilginç foto?rafa daha rast geldim, buyrun:
http://www.geocities.com/Pentagon/3227/wingfold.jpg http://www.strangemilitary.com/images/content/111254.jpg Birinci resim halkkynda bilgisi olan var my? bu meret böyle uçar my?, pilot bilerek mi yapmy?, kaza my olmu?..tur? Bir bilen bene anlatsyn lutfen. |
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Ayny durum Modern AFV ler için de geçerli. Tanklara ve zyrhlylary yakyndan görünce ?a?yrmy?tym :)
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Linkler çaly?myyor joli.
|
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Linki kopyalayip, browser´a yapistirinca calisiyor.
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
![]() ![]() ![]() |
Ben de anlamadym neden çaly?mady?yny. 2 kere kontrol ettim do?ru olmaly ama cany istemiyor.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |