Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Red Flag Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
cemdogut
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 402
Alıntı cemdogut Cevaplabullet Konu: Red Flag
    Gönderim Zamanı: 12/07/2007 Saat 10:16
Merhaba,
Malumunuz 12-27 Temmuz 2007 tarihleri arasynda Alaska/ABD'de icra edilecek olan Red Flag tatbikatyna katylyyoruz. Uçaklarymyzyn intikali ile ilgili resimlerin oldu?u bir kaç linki sizlerle payla?mak istedim.( linkleri Savunma ve Strateji forumundan aldym)
iyi günler...
HvKK
UKAR
UKAR2
UKAR3
do?ru yabancy model olaca?yna, yanly? Türk modeli olsun...
IP
Levent Basara
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 293
Alıntı Levent Basara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2007 Saat 12:16
Ohhhh. Adamlar Lakenheath hava üssünün pist ba?yna kurulmu?lar geleni geçeni çekiyorlar. Sykyyorsa gelip Akyncy üssüne foto?raf makinesiyle 100m yakla?synlar :)
I'd Rather Be Flying...
IP
cemdogut
Üye
Üye
Simge

Alıntı cemdogut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2007 Saat 14:09
Merhaba,
Hava Kuvvetlerinin sitesinde Hava Birliklerini Tanytycy Geziler diye bir bölüm var burada ?öyle denmekte;

Ö?rencilere havacyly?y tanytmak ve sevdirmek amacyyla okul müdürlükleri tarafyndan yapylan ba?vurular de?erlendirilmekte ve birliklerin uçu? faaliyetlerini etkilemedi?i müddetçe Hava Üsleri ö?rencilerin ziyaretine açylmaktadyr.

Biz de ?ahys yada grup olarak ziyaret için ba?vursak kabul edilme ihtimali varmy acaba...
Okul müdürlükleri diye yazmy?lar ama umut dünyasy, daha önce okul dy?ynda ziyarette bulunan yada bulunuldu?unu duyan varmy?
iyi günler...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2007 Saat 14:16
Belki maket-maketçi-referans-hediye diye i?i de ba?layabiliriz?
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2007 Saat 16:09
Ben seneye üniversite synavyna giriyorum arkada?lar :)
IP
paranoyak
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı paranoyak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2007 Saat 16:39
çok güzel elinize sa?lyk
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2007 Saat 20:19
Veletleri lolipopla,askerleri e?itsel kol faaliyeti (el i?i-maketçilik) kisvesiyle uyutup syzmayy deneyin.
IP
lantirn
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 95
Alıntı lantirn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2007 Saat 20:40
Orjinalini yazan: cemdogut

Merhaba,
Hava Kuvvetlerinin sitesinde Hava Birliklerini Tanytycy Geziler diye bir bölüm var burada ?öyle denmekte;

Ö?rencilere havacyly?y tanytmak ve sevdirmek amacyyla okul müdürlükleri tarafyndan yapylan ba?vurular de?erlendirilmekte ve birliklerin uçu? faaliyetlerini etkilemedi?i müddetçe Hava Üsleri ö?rencilerin ziyaretine açylmaktadyr.

Biz de ?ahys yada grup olarak ziyaret için ba?vursak kabul edilme ihtimali varmy acaba...
Okul müdürlükleri diye yazmy?lar ama umut dünyasy, daha önce okul dy?ynda ziyarette bulunan yada bulunuldu?unu duyan varmy?
iyi günler...

tek tek gelirseniz almayyz ama grup olarak gelirseniz alyryz :) mesela okullar kapanmadan önce bir grup liseli gelmi?ti ekibi aldyk uçaklary gösterdik hatta silah sergisi bile yaptyk. önceden kaç ki?i gelece?ini, ne amaçla gelinece?ini, gelenlerin kim oldu?unu bildirmelisiniz ki ona göre ayarlama yapalym. yoksa tam uçu?un ortasynda ko?u?tururken 20 tane elemanyn gelip "uçak görecez hobaaaaaa!!!!" naralaryyla hangara girmesi pek sevindirmiyor insany.

bir de küçük anymy anlatayym bir gün ö?renci ekibi gelecek diye haldyr haldyr hazyrlyk yaptyk, kurduk silah sergisini falan bekliyoruz, gelenlere bir baktyk hepsi 6-7 ya?ynda çocuk... ondan sonra ufaklyklary hava alyklaryndan zor toparladyk. yahu bir insan evlady nasyl 2 saniyede hava aly?ynyn içine atlayyp komando gibi sürünerek 1 metre içeri dalabilir!!! ehehe :))) baya?y matrakty halimiz...

Düzenleyen lantirn - 13/07/2007 Saat 23:59
"To punish and enslave"
IP
quantum
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı quantum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2007 Saat 20:53
Arkada?lar Konya 3.Ana jet üssü'ne ilkö?retim ö?rencilerimiz ile birlikte havacylyk kulübü olarak 2 kez gezi düzenledik.Sevgili lantirn'in dedi?i gibi e?er makul çerçevede izinler alynyrsa gurur kayna?ymyz uçaklarymyzy neden görmeyelim...
Saygylarymla...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2007 Saat 21:44
Birim!
Üstelik kysmetse bir ay içinde tekrar ö?renciyim heh heh hee...
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2007 Saat 08:33
Ben hala ö?renciyim ne var? Sayylyr my? Sayylyrsa 2!!!!
Hava Aly?y HAHAHAHAHAH!!!!! Çocu?u ordan nasyl çykarttynyz merak ettim.
Consume Ergo Sum
IP
Levent Basara
Üye
Üye
Simge

Alıntı Levent Basara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2007 Saat 08:56
Benim anlatmak istedi?im bu de?ildi ama hadi neyse anlayan anlady diyelim...
Mesele ö?rencilerin topla?yp okul gezisi ady altynda hava alyklaryna nüfus etmeleri de?il ki?
Hala bir foto?raf çekilece?i zaman araç plakasynyn ilk üç rakamyny kapatan, uçaklaryn kuyruk numaralarynyn çekilmesine gycyk olan zihniyet varken abesle i?tigal ediyoruz gibime geliyor.
I'd Rather Be Flying...
IP
cemdogut
Üye
Üye
Simge

Alıntı cemdogut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2007 Saat 13:13
Merhaba,
Levent Bey sizi gayet iyi anlyyorum, benim anlamady?ym yurtdy?yndan gelenler üsleri ziyaret edip resim çekiyor bir problem olmuyor ama bizim paramyzla alynmy? uçaklary görmek yada sizin dedi?iniz gibi pist ba?yna 100mt bile yakla?mak kabahat oluyor.
Türk Hava Kuvvetlerinde yurtdy?ynda ki gibi açyk gün yok heralde.Kurulu? günü yada bayramlarda ziyaret yoktur herhalde.
iyi günler...
IP
Levent Basara
Üye
Üye
Simge

Alıntı Levent Basara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2007 Saat 14:33
Evet bizde Açyk Gün diye bir ?ey yok. Hava Gösterileri namyna da bir ?ey yok. Bir seferlik HvKK'nin 90.yyldönümü kutlamalary için TIAD diye bir organizasyon yapyldy Çi?li'de o kadar. Bir kere de 30 A?ustos'ta bazy üsleri ziyarete açmy?lardy yyllar önce. Lokal bazda belki arada syrada kapylaryny halka açan üs olmu?tur ama bir yada iki kere yapylmy? sonra vazgeçilmi?tir. Dü?ünebiliyor musunuz, bir konu?ma syrasynda bir füzenin tam ismini söyledi?inizde ?a?yran ve durumdan kyllanan havacylarymyz var. Sorun buradan kaynaklanyyor yani. Sivillerin bu kadar merak duymasyna bilgilenmi? olmalaryna anlam veremiyorlar. O kadar uzak ve kopuklar olaydan. Ondan sonra elin adamy yurtdy?yndaki askeri ata?eye yapyyor ba?vurusunu, alyyor iznini, ondan sonra pa?a pa?a geziyor hava üslerini. ?imdi sivil biri olarak Genelkurmay Ba?kanly?y'na bireysel olarak ba?vursanyz ne derler bilemiyorum. Ben 1995 yylynda bu i?lere ba?lady?ymda izin verilmi?ti. Esas mesele hava üslerine girmek falan da de?il aslynda. Bir ?ekilde onun yolu yordamy var. Ben bir gün ?u ülkede bir meydanyn ucunda durup ini? kalky? yapan uçaklary seyredildi?ini görmek istiyorum. Bugün Atatürk Havalimany'nda bile bu imkan yokken biz kalkyp askeri üslerden konu?uyoruz. Buraya Ankara'ya çok güzel bir havalimany yaptylar ama bir seyir terasyny çok gördüler.
I'd Rather Be Flying...
IP
cemdogut
Üye
Üye
Simge

Alıntı cemdogut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2007 Saat 14:47
Do?ru söze nedenir...
umarym gelecekte bu zihniyet de?i?ir.Bize faydasy olmasada bizden sonrakiler olur belki.
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2007 Saat 14:49
Yyllar önce ben çocukken babamla gider Atatürk Havalimany'nyn yan tarafynda, Florya yönünde ini? kalky? seyrederdik. Hatta köfteci vardy, otopark alany gibi bir bölge vardy ve insanlar gelir izlerdi. Sonra o noktayy Hava Limany Y?letmesi Lokali yaptylar, sonra da yok oldu. Bir iki sene önce bir arkada?ymla (Hatta Witzie'yle) ye?ilköy'e giden demir yolu züerinde 20 saniye durup bir Boeing 737'nin üzerimizden ini?ini izledik(yaya olarak), arkamyzdaki nöbetçi kulübesi düdük çalyp "Hööööt!" dedi... Bir paranoya var ama bilemiyorum. Hani hakly de?iller diyemiyorum zira bu ülkede, hatta bu ?ehirde bir konsoloslu?a kar?ydaki in?aattan roketatarla saldyry düzenlendi, ba?ka bir konsolosluk araba ile patlatyldy. Eh yani anlayabiliyorum. Manyaklar oldukça paranoya da artar, güvenlik önlemleri de sykyla?yr. Bir proje için Türkiye haritasy aryyorduk, internet üzerinden belirli çözünürlükte harita bulduk. Tam olarak kaça kaçtyr hatyrlamyyorum. Bunu elden arady?ymyzda ise Silahly Kuvvetler'den "Yasak canym, terörüst misiniz?" gibi bir?eyler gelmi?ti diye hatyrlyyorum:} Yani dy?ardan bulunabilen bir?eyin içerden yasak olmasy bana da ilginç geliyor. Yanly? de?il belki ama garip. Unutmayyn ki Youtube'da Atatürk'e hakaret edilen bir video yayynlandy?ynda o link'in kapatylmasy ya da dy?arydan engellenmesi yerine Türkiye'den bu siteye girilmesi yasaklandy. Biraz ters de?il mi? "O orada olsun da biz görmeyelim" midir yani çözüm? Garip...
Consume Ergo Sum
IP
lantirn
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 95
Alıntı lantirn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2007 Saat 18:19
arkada?lar istenirse okul gezisi olarak veya belirli bir ?ekilde grup olu?turularak ve gerekli prosedürler izlenerek üslere ziyaret yapylabilir. yoksa kimse gelmesin almayaca?yz denilmiyor. Hava Kuvvetleri'nin kurulu? yyldönümlerinde üslerde halka açyk gösteriler yapylyyor. en son geçen haziran'da yapyldy bu tür organizasyonlar. gelmek istedi?inizde bir süre öncesinden ba?vurarak gezi yapylabilirsiniz.

Düzenleyen lantirn - 13/07/2007 Saat 18:28
"To punish and enslave"
IP
sniper
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 161
Alıntı sniper Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2007 Saat 19:33
Her sene Hava kuvvetlerinin kurulu? yyldönümü için Eski?ehir de de özel (halka açyk!!!) gün düzenleniyor. Ancak halk ta askeri personelin 1. derece akrabasy olmak ?artyyla. Bizde tyrym tyrym tanydyklardan askeri davetiye bulup bu tür organizasyonlara katylmaya çaly?yyoruz. Bu senede içerden tanydyk bir pilot bulamasak yine giremiyecektik. Ne biçim bir mantyk bu anlamak zor. Bu zihniyet ancak HvKK nyn 100. yylynda bir kereli?ine de?i?ecektir (90. yyly kutlamalary gibi), o kadar...
Murat YA?AN

Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma