![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22/04/2007 Saat 20:58 |
Yary?madaki ikinci kitim yine bir F-15 versiyonu olan D modeli. Japon Hava Kuvvetlerine ait bir uçak olacak. Kit aslynda görüldü?ü üzere academy'nin F-15E kiti fakat bu kitle D modeli yapmanyn daha do?ru olaca?yny dü?ünüyorum. Kitin içinden D modeline uygun göstergelerdende çykyyor. Uça?yn geri kalanynda zaten E versiyonunda olmasynda gerekipte olmayan birçok ?ey var, D'de olupta olmayan bir?ey ise yok(benim bildi?im) yani bu konuda bir sorun ya?amayaca?ym.
![]() ![]() |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
bu topik öksüz kalmy?.bende bir japon f-15c ile gireyim diyorum.lakin japon yapmak istemiyorum ve yine lakin usaf yapacak dekalim yok:( osmancym sende varmy çykma?ben iyi aly?tym senden dekal a?yrmaya
dekalde bir anektot dikkatimi çekti.proudly printed in usa diyor,bu kadar megalomanlyk olmaz.pes!heriflerin dekalleri bile emperyalist:)) |
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Ben bundan çykan decalleri kullanmayaca?ym, sana yollarym. Servis decalleri i?ini görür fakat filo için decal bulman lazym.
|
|
Hayat bos!!!
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
tamam abi olur eyvallah.buluruz toplaryz onlaryda bi yerlerden.sa?olasyn.
|
|
![]() |
|
jacko
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/09/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 208 |
![]() ![]() ![]() |
Kolay gelsin osman bey güzel bir model seçmi?siniz japon olmasyda extra bir farklylyk olacak ?imdiden kolay gelsin Saygylar... Düzenleyen jacko - 29/04/2007 Saat 15:33 |
|
![]() |
|
oy61
![]() ![]() ![]() |
Bu kitin kokpiti revell'in F-15E'si kadar iyi olmasada fena de?il. Elimden geldi?ince bir?eye benzetmeye çaly?tym.
![]() ![]() |
|
Hayat bos!!!
|
![]() |
|
oy61
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
Hayat bos!!!
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Revell'cin ki E modeli. Bu ise D. Dolayysyyla aralarynda fark olacaktyr.
Yanly? hatyrlamyyorsam Academy marka 48 ölçek F-15' lerin kokpitlerin konsollary gerçe?e en yakyn olanlary. Saygylarymla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
oy61
![]() ![]() ![]() |
Bende D ile E kokpiti arasynda ne kadar fark oldu?unu biliyorum. Göstergeler sizinde dedi?iniz gibi oldukça do?ru görünüyor fakat bu dedi?im iki boyutlu dü?ünülünce, üç boyutlu olarak ayny ba?aryyy yakalady?yny söyleyemeyece?im. Benimde kasteddi?im zaten revell kitinin F-15E kokpitinde her boyuttan yakalady?y ba?aryyy bu kitin kokpitinin yakalayamamy? olmasy.
|
|
Hayat bos!!!
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Hasegawa' da bile o do?ruluk yok yalnyz, bu da di?er dikkat çekici bir konu.
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
oy61
![]() ![]() ![]() |
Kaldy?ymyz yeren devam. Ylk olarak ön gövde kapatyldy. Parçalaryn bir biri ile uyumu pek iyi de?ildi. Daha do?rusu bir biri ile uyumdan ziyade kokpiti gövde içine yerle?tirince pek sy?myyor, bu yüzden parçalar kuruyana kadar el ile basky uygulayyp düzgün yapy?malaryny sa?lamak gerekiyor.
![]() Birle?im yerlerine Mr. surfacer 500 sürüldü. ![]() ![]() |
|
Hayat bos!!!
|
![]() |
|
oy61
![]() ![]() ![]() |
Yni? takymy yuvasy ile gövde arasynda geni? bir bo?luk kalyyordu buralary putty ile dolduruldu. Birde iç kysymda bir kalyp itici izi var onada mr. surfacer 500 ile müdahale edildi.
![]() Kanatlaryn alt kysmynda ?öyle bir durum olu?tu ?imdilik ne yapaca?yma karar vermedim. Doldurup detay açaca?ym veya araya ince bir çita sokup bo?lu?u daha makul bir seviyeye indirece?im. ![]() Hava alyklaryndada kalyp itici izleri vardy, onlarada putty ile müdahale ettim. ![]() Düzenleyen oy61 - 24/05/2007 Saat 20:17 |
|
Hayat bos!!!
|
![]() |
|
oy61
![]() ![]() ![]() |
Bugün hava alyklarynyn yerine montajy ile u?ra?tym. Fotografta görüldü?ü gibi motora kadar düz bir kanal olmasy gereken hava alyklary biraz hataly üretilmi?.
![]() Bende hava alyklaryny biraz kesip biçerek istedi?im görüntüyü verecek hale getirdim. Sa?daki yeni hali ile soldaki eski hali. ![]() |
|
Hayat bos!!!
|
![]() |
|
oy61
![]() ![]() ![]() |
Hava alyklarynda kalan bo?luklary doldurmak için selülozikte eritti?im plasti?i kullanmam bugün yapty?ym i?lerin aksamasyna neden oldu. Bekledi?im gibi hyzly bir kuruma olmady o yüzden buralaryn son tesfiyesi ve boyamasy sonraya kaldy. Bu arada tekerlerin montajy ,motor çyky?larynyn montajy gibi yvyr zyvyr i?lerle u?ra?tym.
![]() Genel görünüm ?u ?ekilde olmakla beraber modelin yary?ma biti? tarihine yeti?ip yeti?meyece?i ile ilgili ciddi tereddütlerim var :( ![]() |
|
Hayat bos!!!
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Bu uça?y yyllar evvel yapmy?tym ama hava alyklary ile bir problem kalmamy? aklymda.
Hatyrlady?ym tek problem kanat,gövde montajy syrasynda meydana gelen bo?luk.Üst tarafy syfyrlayyp alt tarafy macunlamy?tym. Ön tarafy gövdeye monte ederken de biraz dikkat ve sabyr istiyor. |
|
![]() |
|
oy61
![]() ![]() ![]() |
Bende 94 yylynda bir tane yapmy?tym ve benim aklymdada çok güzel bir kit olarak kalmy?. Ama o zaman yapty?ym modellere baky?ym ile ?imdikilere baky?ym arasynda çok fark var ve her ayryntyya kafayy takyyorum. Bu yüzdende model üretimim dallanyp budaklanyp uzadykça uzuyor. Örne?in syrf ?u yukarydaki motorlary adam gibi yapy?tyrayym diye 1 saat harcadym ki yinede istedi?im gibi olmady. Tabi ki buna el yava?ly?y ile bendeki kazmalykta neden olmu? olabilir artyk orasyny bilemiyorum :)
Düzenleyen oy61 - 28/05/2007 Saat 10:33 |
|
Hayat bos!!!
|
![]() |
|
oy61
![]() ![]() ![]() |
Yary?manyn bitmesine çok az bir süre kalmasyna ra?men yeti?tirmek için epey bir çaba gösteriyorum. Açykcasy yary?maya yeti?meyece?ini dü?ünsemde kendi adyma bir hyz rekoru kyraca?ym gibi geliyor :)
Kitin genel montajy bitti ve ön gölgelemesi yapyldy. Elde kalan boyayyda motorlara fysladyk. Onlara daha sonra silver ile kuru fyrçalama yapyp metalimsi bir görüntü almalaryny sa?layaca?ym. ![]() ![]() ![]() |
|
Hayat bos!!!
|
![]() |
|
Burak
![]() ![]() ![]() |
ülen bendemi yapsam..
yeti?ir Osman'cym bi?eyi kalmamy?.bak syfyrdan ba?layyp 3 günde yapycam.uzaktan bakynca seninkinden bir farky olmayacak:)?öyle bir 10 metreden falan:P |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |