![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
hudaverdi
Üye
Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
![]() Konu: esci-1/48 a-4Gönderim Zamanı: 21/04/2007 Saat 04:44 |
|
efendim saygylar,
benim de yary?ma için uygun gördü?üm,görücüye çykartty?ym modelim bu. ço?u arkada? ?u ana dek,yeni kalyp,yeni üretim mühendislik harikalary ile arzy endam ettiler.bense de?i?iklik olsun diye sto?umun en eski,tarihi parçasyny gözüme kestirdim. modelcili?e 1980 lerin sonlaryna do?ru ba?layan,günümüzün orta ya? ku?a?ynyn geçmi?inde esci nin ayry bir anlamy vardyr.ucuz sayylabilecek fiaty,model çe?itlili?i,revell,matcbox,airfix e göre daha düzgün ve detayly kalyp,ola?anüstü kutu kapaklary,türkiye piyasasynda bulunabilme kolayly?y ile en çok kullanylan markalardandy(ya da benim için öyle). ?u an için piyasada bu modelin bulunabilece?ini sanmyyorum.belki ki?isel koleksiyonlarda filan bulunabilir(bana da o ?ekilde ula?ty). bu modeli seçmemin sebebi hem yerli forumlarda pek gözükmemi? olmasy,hem de yeni teknoloji modellerle kyyaslama imkany sa?layabilecek olmasy(tarihçi zihniyetimin bu seçimle zinhar ilgisi yoktur). model gümü? renkli,biraz sert sayylabilecek bir plasti?e basylmy?.yüzeyde hafif pütürlü,kumlu bir görüntü var(ince zympara ile hallolur sanyrym).fot?raflarda da görülebilece?i gibi sanki iki ayry hamur kar?tyrylmy? gibi bir takym çizgiler var.gövde içe,kanatlar dy?a detay(de?i?tirmeyi dü?ünmüyorum).pek çok esci de oldu?u gibi kokpit çok detayly de?il ve kontrol panelleri decal(daha do?rusu ben esci de hiç bir zaman kabartma panel görmedim,yinede günahyny almayayym).ini? takymlary,kapaklar detayly gibi,kanat önü slatlary ayry parça(gövde nin iki yanyndaki hava frenlerinin kapaly verilmi? olmasy büyük eksiklik).israil air force yapylacak,fakat decallerin bozulmu? olma ihtimali yüksek,bir çözüm bulmaya çaly?aca?ym.bir arkada? elindeki monogram a-4 den artma kabartma panelli kokpit ve koltu?u verebilece?ini söyledi.sanyrym onun dy?ynda bir ekleme yapmayaca?ym. (haa bu arada fotolary basmy? olmama ra?men kysa dönemde ba?layabilece?imi sanmyyorum.5 mayys da benim için oldukça önemli bir synava girece?im,ardyndan ayny ay ev ta?yyaca?ym,ardyndan okullarda sene sonu yakla?ty?y için iki aya?ymy bir pabuca sokaca?ym falan filan.....eee niye o zaman ?imdiden sazanlyk yapyp resimleri bastym?niye olacak:belki resimleri ?imdiden basarsam kendimi psikolojik basky altynda hisseder ve modelin bir ucundan ba?larym) tüm modellere ve raaakiplerime pe?in pe?in ba?arylar.
|
|
|
|
|
hudaverdi
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 21/04/2007 Saat 04:45 |
|
|
|
|
|
hudaverdi
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 21/04/2007 Saat 04:48 |
|
|
|
|
|
idris
Üye
Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() Gönderim Zamanı: 21/04/2007 Saat 05:01 |
|
Çok güzel bir seçim olmu?.
Bu yary?ma da heyecanly geçece?e benziyor. |
|
|
|
|
hudaverdi
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 11/05/2007 Saat 02:33 |
|
efendim saygylar,kaldy?ymyz yerden devam diyece?im ama 1 aydyr modele elimi sürmedi?im için devam diyemiyorum,o nun yerine hayyrly ba?langyçlar olsun diyorum.
sözkonusu synava girildi,boyumuzun ölçüsü alyndy.typçylaryn tus synavy gibi kan davasyna dönecek durum(ayny synavda geçen yylda boyumun ölçüsünü almy?tym,seneye görür o synav kendini...)kiralyk ev arama,bulma sorununu da halletim.(ev arayanlara küçük bir ipucu:öncelikle kendi apartmanynyzda kiralyk ev arayyn:))))üst katymdaki kiralyk daire tabelasy bir mucize idi). sorunlary çözdü?ümüze modele ba?layalym dedik.esci nin detaysyz,oyuncakymsy kokpit i yerine monogram a-4 den kokpit uydurduk.bu kokpiti bana temin eden 'büyük insan,türk modelcili?inin duayen i,iyilerin dostu-kötülerin korkulu rüyasy,küçüklerin büyü?ü itris ve atlantis model e te?ekkürler.(söz konusu metin,bu sanal ?ahys tarafyndan elime tutu?turulmu? olup,adymy kullanmazsan evini biliyorum,gelir-fururum tehditi ile yazdyrylmy?tyr:))) monogram kokpit biraz büyük gibi geldi ve tra?landy.(esci nin 1/48 modelleri aslen 1/50 dir ?eklindeki ?ehir efsanesi do?ru olabilir).kabartma detaylar gerçekten belli belirsiz durumda oldu?u için detaylandyrmam çok iyi sonuç vermedi.bende fyrça ile haldyr huldur drybrush ladym,sonuç ortada.paneller yeterince düzgün olmady?y için 'acaba esci ninkini kullanyp byraksam my 'diye kararsyzym.2 kokpit resmi de a?a?yda,soldaki monogram,sa?daki esci.escinin panel detaylary decal ve çok net,ama oyuncakymsy gibi duruyor,monogram ise daha detayly ama net bir fyrça performansy elde edemedim.gönlüm monogram dan yana ama yine de fikirlerinizi almak isterim.
esci kokpitin kapanmy? hali:
monogram kokpitin kapanmy? hali:
|
|
|
|
|
hudaverdi
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 11/05/2007 Saat 02:37 |
|
bi de böyle bi ?ey yapan a?biler varki a?bimin ellerinden öperim,kendisini tanymam etmem ama aferin i aldy benden(gerçi hasegava mühendisli?inin a-4 kokpit i,herhalde daha düzgün olacak ama olsun,aferin yine de)
|
|
|
|
|
hudaverdi
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 13/05/2007 Saat 18:05 |
|
efendim saygylar,kokpit için ba?latty?ymyz kamuoyu yoklamasy 'bana ne karde?im,istedi?ini kullan'?eklindeki ezici ço?unluk galibiyeti ile sonuçlanynca monogramdan a?yrma kokpit e karar verdim.
bu makete biras daha detayy nasyl katabiliriz diye e?elenirken,içine bir motor parçasy katmaya karar verdim.malum a-4 lerin hava alyklary oldukça geni? ve içi süt beyaz renk.nasylsa bu kadar bo?luktan metrelerce ötedeki motorun bir kysmy gözükür diye i?e giri?tim. hava alyklaryny örten plastik duvary byçakla e?eleyip açtym.
bi yerden motor parçasy bulup göz karary yokladym,görüntü iyi idi.
motor bo?lu?unu derinlik hissi vermesi için beyaza boyayyp,motorun arka tarafyny duvar hissi vermesi için siyaha boyadym.parçalar ya?ly boya ile yykanyp yerlerine kondu,burun kysma pe?in pe?in a?yrlyk için kur?un parça kayuldu,gövde kapanmaya hazyr.
|
|
|
|
|
hudaverdi
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 13/05/2007 Saat 18:12 |
|
göve kapandy,içine çokça sa?dan soldan çalma çyrpma parça koyuldu?u için,gövdenin kapanmasy biraz zorlady.saatlerce preslendi,bantlandy...
hava alyklaryndan bir poz hatyra alyndy.merak ediyorum,yalnyzca belirli bir mesafeden ve belirli bir açydan gözükecek 1 mm lik bir motor görüntüsü için biz maketçilerden ba?ka kim u?ra?yr.
kanatlar ve a-4 ün karakteristik görüntüsünü veren syrttaki o kambur sembolik olarak bir araya getirildi,o ?ekilde de bir siluet alyndy.
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|