Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: F-14 Academy VF-84 Jolly Rogers Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Konu: F-14 Academy VF-84 Jolly Rogers
    Gönderim Zamanı: 06/05/2007 Saat 22:50
Herkese Selamlar,

Maketimiz, artyk bazy maket odaklarynyn a?zyna sakyz olmu?, 4.5 seneyi a?kyn süredir elimde sürünen, evde karde?imin, temizlikçinin, annemin ve fele?in sillesini yemi?, ba?yna gelmeyen kalmamy? Academy firmasynyn üretti?i 1/72 ölçekteki F-14 A kiti. Kendisine "Küçük Emrah" demeyi uygun buluyorum.

Küçük Emrah, üstünde acemilik dönemimin sancylaryny hissettikten sonra karde?im tarafyndan 2 kere yere patlatyldy. Bunlary ufak hasarlarla atlatmy?ken temizlikçi tarafyndan yere çakyly?ynda gövdesi ayrylarak parçalandy. Azimle tekrar toplandy ve açyk kalp ameliyaty yapylarak düzeltildi. Müteakiben "Dur ?unu kaldyrayym çocu?un maketi kyrylmasyn" diyen annemin kaldyrmasy syrasynda tekrar dü?üp bu sefer raflardan sekerek belli yerlerden tekrar parçalandy ve bir açyk kalp ameliyaty daha geçirdi. Ykinci dü?ü?ten sonra iyice sykyldy?ym için gövdeyi açty?ym yerler syfyrlanyp kapatylmady, uça?a önden bakty?ynyzda ön kanatçyklaryn oradaki hizasyzlyklaryn sebebi budur. Zaten yine dü?er oradan patlar, açar tamir ederim diye ellememekteyim.

Academy'nin kiti fena de?il. Acemilik döneminde katletti?im için çok yorum yapamam. Tek düzgün hatyrlady?ym ?ey burun kysmynyn gövdeye oturmasynda yanlara pörtleyip ciddi tesviye istedi?i. Ben e?e ile girdi?imden alette detay falan kalmamy?. Normalde içe detayken, yo?un u?ra?larla bendeniz kiti "Hiçe detay"a çevirmi?im.

F-14 yaparken tutkum "Coli racyrs da coli racyrs, VF-84 de VF-84" oldu?u için (çok anlyyorum sanki, neyime VF-84)Ydris sa?olsun bana Heller'den çykan VF-84 çykartmalaryny vermi?ti. O çykartmalar biraz eksik oldu?u ve kasmaya ü?endi?imden uçak biraz da uydurmaca bir boyama ?ekliyle 1989 senesinde Oceania'da dinlenip e?itilmekte olan filonun bir tayyaresi oldu (mu acaba, bilmiyorum, tarihi kary?tyrdym sanyrym, ne zamandy bu low-viz hikayesi?)Dedim zaten maket küçük Emrah, düzgün yany yok, rengi düzgün olsa ne yazar... Önemli olan bitirmek deyip yallahladym.

Geneli Humbrol 128 ile boyandy, siyahlar Gunze'nin mat siyahy. Üstüne X-22 pörtletildi, çykartmalary kastyryldy, Microsolü gören Heller'in çykartmalary beklenenin aksine canavar gibi yapy?yrken Academy'nin çykartmalary emekli Hasan amca kyvamynda isteksizlik ve tepkisizlik gösterdi. Onlar da sopalanyp oldu?unca itelendikten kelli, üstüne bir X-22 daha fyslatylarak görülen ?ekle getirildi.

Ydris'in "Bitir lan ?unu" gazyny alaraktan ini? takymlaryna giri?mi?ken, 4.5 senelik süreçte yapym kylavuzunu kaybetti?imi ve ini? takymy parçalarynda da eksik bulundu?unu farkettim. Bir de tekrar boyamam lazym, i?renç boyamy?ym. Silahlar ve ini? takymlarynyn beyazlaryny komple tekrar atmam gerekiyor. Bu arada e?e kullanma sevdasyyla her yerini di? izi yapty?ym füzeleri kullanyp kullanmamak konusunda da tereddütlüyüm.

Uça?yn bundan sonraki i?i kolay. Yni? takymlaryny takyp, silah yükünü(ki belki komple iptal ederim) hallettikten hafifçe kirletip egsoz metali?ini yapyp yallahlamak. Yaz sezonunda i?lerim iyice serilip mesailer ve ?ehir dy?yna çyky?lar bitince halledilir diye dü?ünmekteyim.

Bu süreç içinde, elinde plany olan varsa bana bir ?ekilde taratyp yollayabilirse veya yüce Ytrix bir plan buldurursa müte?ekkir oliciim. Cahiliye dönemimden sonraki ilk uça?ymy 5. senesi gelmeden bitirmeyi ummaktayym.

Tüm bunlary sa?salim atlatyrsak en sonunda Eyüp cami'nin önünde dilendirece?im herhalde bunu :) Ba?ka türlü adam olaca?y yok çünkü. Gelecek nesillere "uçak maketi nasyl yapylmaz" dersi olarak okutabiliriz de.

"Aaabii? Benim hiç Sparrow'um olmady abii.... Benim annem öldü, ablam hayat kadyny oldu abi."
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/05/2007 Saat 23:06
F-14 olsun ta?tan olsun. Sana bu güzel ku?u huzura ula?tyrmada ba?arylar dileri.(Bu kadar u?ra?tyktan sonra ebedi huzur olmasynda :) )
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
phantom80
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 503
Alıntı phantom80 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/05/2007 Saat 06:16
hikayesi çok acykly. ama oy 61'e katylyyorum.ayryca bunu da beceremeyenler de var .misal:ben..:)

Düzenleyen phantom80 - 07/05/2007 Saat 06:17
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/05/2007 Saat 19:16
elinize sa?lyk, darysy ba?yma.

içe detay, 72 ölçek f-14 aryyorum. tavsiye edebilece?iniz bir marka var mydyr?
revell aldym, dy?a detay hatta no detay çykty.

kapakta "top hatters" resmi var ama kutuda "wolfpack" dekallerinin olmasy tuz biber ekti...

saygylar.
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/05/2007 Saat 20:09
Benim gördü?üm Fujimi güzele benzemekteydi. Hasegawa hakkynda da iyi ?eyler duymu? gibiyim. Biraz daha uça?a aly?yp maket yapmayy becerebildi?im bir zaman (takriben önümüzdeki yüzyyl) kenara tykty?ym bir Fujimi'yi de Sundowners olarak katletmeyi planlamaktayym.

Darysy düzgün F-14 yapanlaryn ba?yna.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/05/2007 Saat 21:09
Orjinalini yazan: Clio172

içe detay, 72 ölçek f-14 aryyorum.

Hasegawa,Fujimi,Revell,Matchbox.Academy.

Düzenleyen idris - 07/05/2007 Saat 21:09
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 682
Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/05/2007 Saat 21:11
Orjinalini yazan: Emroglan

Hasegawa hakkynda da iyi ?eyler duymu? gibiyim.

Yyi de?il.

Çok çok iyi. Bence tabii :)
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2007 Saat 17:25
Aman Allah'ym bitmi? Emre abi !
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2007 Saat 22:15
afedersiniz, önceki mesajymda bir yanly?lyk oldu. do?rusu;

"içe detay, 144 ölçek f-14 aryyorum."
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2007 Saat 22:31
Dragon.
IP
jacko
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 208
Alıntı jacko Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/05/2007 Saat 00:33
Emre bey yazynyzy okurken çok güldüm Bazy modeller ?anssyz do?uyor ba?laryna gerçekten gelmeyen kalmyyor. bu sadece benim f-14'ümün ba?yna geliyor sanyyordum, me?er benim küçük emrahyn birde karde?i varmy?... benimde vitrinimde 1/48 f-14'üm var. 6 model arasyndan hep onun ba?yna bir?ey geliyor. hep dü?en çatlayan kyrylan o oluyor. sizinki son haliyle bu ?anssyz dönemi atlatmy?a benziyor. darysy benim modelime elinize sa?lyk

Düzenleyen jacko - 11/05/2007 Saat 00:34
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04