![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
cemdogut
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 402 |
![]() ![]() ![]() |
ikinizede te?ekkür ederim.kalan parçalary takyp biraz eskitince bir?eye benzer umarym.
|
|
do?ru yabancy model olaca?yna, yanly? Türk modeli olsun...
|
|
![]() |
|
Terminatör
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Cem bey çaly?manyz süper i?çilik tek kelimeyle harika ama hala kafama takylan bir ?ey var magisterlerin altlarynyn sary olmasy, ne kadar eminsiniz bu resimlere ne kadar inanyyorsunuz çünki siyah beyaz lütfen bunu bana birisi kanytlasyn bende inanyyyn bu kadar güzel bir çaly?ma, çok nadir bulunan bir kit,neden yalny? lanse edilsin ben istiyorumru ki lütfen biraz bekleyin acele etmeyin derim tam bir ara?tyrma yapalym cem beye do?ruyu kanytlaryylan verelim, yoksa bütün emekler bo?a gidecek bu da beni çok üzüyor, ben eme?e saygy duyuyorum onun için herkezi ara?tyrmaya davet ediyorum, görüyorumki cem bey kimseden yeteri kadar bilgi alamady?y için eilndeki bilgilerle yapmaya çaly?yyor kendisine soruyorum bu uça?yn altynyn sary oldu?unu nasyl anladynyz yoksa varsayymlara göre mi yapyyorsunuz, bemin niyetim sizin ?evkinizi kyrmak de?il sadece bu kadar güzel yapylan kitin yaryn bir renk yüzünden moralinizin bozulmamasyny, ne olur biraz geç olsun ama do?ru olsun gelecek nesil onu do?ru olarak görsün istiyorum e?er benimde bilmedi?im bir konu varsa bende do?rusunu ö?reniyim.Saygylarymla..))))) |
|
![]() |
|
cemdogut
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 402 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
haklysynyz siyah beyaz resimlere bakyp sarymy,de?ilmi anlayamayyz ama bir ?ekildede maketi yapmaklazym. bazy resimlerde aletin kamuflajly oldu?u ortada.uça?yn men?eyide ingiliz oldu?una göre, adamlar altyny saryya boyadyklary için gelen uçaklaryn boyalarynyn de?i?medi?ini farz ediyorum.Tabiki net bir kanytym yok. Malasef ülkemizde uçmu? bu güzel uçaklar hakkynda net bilgiler yok, yalnyz bu uçak de?il di?er uçaklarymyzdada bir kaç foto?raftan ba?ka kaynak yok.Hava kuvvetlerimizin sitesinde bile envantere girmi? uçaklaryn hepsinin resimi yok. günün birinde bu renk de?ilde ?u renkti di?erek bir kanyt yada bir bilgi ortaya çykarsa uça?y bir daha boyamak zorde?il.decalleride nasyl olsa uydururuz,yeterki bir yerlerden referans çyksyn. Net bir bilgi yok diyede maket yapmamak olmaz.umarym bu maketten sonra bir ba?ka arkada?ymyz daha güzel,daha do?rusunu yapar ve ay-yyldyzly modellerimiz artar.internette tek tük Türk modeli görmekten kurtuluruz. saygylarymla... |
|
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Müzede olan sensin.
Baksana ar?ive. |
|
![]() |
|
sentinel
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15/12/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
Uçantürk EYLÜL 1995 sayysyndan size iletti?im yazyyy bu uçaklary bizzat kullanmy? olan rahmetli Nejat Deryakulu tarafyndan hazyrlanmy? oldu?unu sizlere iletmek isterim.
Yazynyn orjinallerinin Ystanbul Havacylyk Müzesi Ar?ivinde bulunmaktadyr. Yyi maketler!... |
|
![]() |
|
Terminatör
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Elimdeki tüm resimler siyah beyaz ama uçantürk ün eylül 1995 sayysyny inceleyeceyim te?ekkürler...))))
|
|
![]() |
|
KursadA
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Terminatör
Çok do?ru ben yanly? yazmy?ym Milas Master ler bizde kamuflaj uçtu daha sonradan bir kaçyny aliminyum boyadylar,ama magister 1 ler hiç bir zaman kamuflaj uçmady... Soylediklerinizden Master ile Magister'i karistiriyor olabileceginiz ortaya cikiyor. Turk Hava Kuvvetleri envanterine giren Miles Master Mk.II'ler boyasiz (aluminyum) olarak uctular, kamuflajli tek bir Turk Miles Master fotografi yok. Miles Magister konusunda da zaten arkadaslar soylediklerinizi duzeltmis:Miles Magister'lari Hava Kuvvetlerimizde kamuflajli ve altlari sari olarak uctular, aynen arkadasin gayet guzel modelinde oldugu gibi. Miles Master Mk.II: ![]() Miles Magister: ![]() Düzenleyen KursadA - 17/03/2007 Saat 02:08 |
|
![]() |
|
cemdogut
![]() ![]() ![]() |
merhaba,
maketi ufak ufak bitirmeye yakla?yyorum.Eskitme yapayym dedim ama oldum olasy beceremedi?im için tereddütte kaldym.toz pastelle bi?eyler denedim.üsttarafta pek bi?ey belli olmady ama alttaraf açyk renk oldu?u için epeyce belli.sizce bir çuval inciri b.k ettimmi yoksa devam edeyim ve mat cilayy atayymmy? [incir zaten b.k gibiydi diyorsanyz yapacak bir ?ey yok:)] iyi günler... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Böyle byrak bence.
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Kanataltyndaki tanytma i?aretinin etrafyndaki beyaz ile kanatalty yüzeyinin rengi kar?yla?tyryldy?ynda rengin beyaz olmady?y ortada.
Bunun dy?ynda, bu uçaklaryn kullanyldy?y zamanlarda Yngiltere' deki e?itim uçaklary ya tam sary oluyordu ya da alty sary üstü kamufle ya da nadiren ba?ka bir?ey. Bizimkiler de kamufle konusunda dy? kaynakly referanslardan yararlanyyorlardy. Beyaz olamayaca?yna göre geriye o döneme ait alt renk olarak: 1- Sary 2- Alüminyum 3- Ördek yumurtasy mavisi kalyyor. Fakat uça?yn e?itim uça?y oldu?unu dü?ünüp, geldi?i yerin Yngiltere oldu?unu gözönünde bulundurursak o zaman Cem' in yapty?y akla yatkyn geliyor. Saygylarymla, Düzenleyen copilot_clumsy - 17/03/2007 Saat 15:38 |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
motor altyndan biraz ya? kaça?y güzel olur, kanymca...
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
cemdogut
![]() ![]() ![]() |
merhaba,
yorumunuz için te?ekkürler.egsozu takyp biraz is ve dedi?iniz gibi ya? kaça?yda yapaca?ym. |
|
|
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Bence hafif ya? kaçaklaryyla mat verniklemekte fayda var. Ellerinize sa?lyk. Tek kusur gibi gördügüm, kokpitin birle?me yerinde gövde birle?mesinden hafif bo?luk (???) var gibi duruyor. Ho? dedi?im gibiyse benim yapaca?ym artyk olmu?tur bu incir tatlysy diyerek mat vernikle kapamak...
Yyi modeller, Tolga Önemli Not: Yncir güzel bir meyvedir. Kurusu-ya?y her türlüsü gayet ba?arylydyr. Çuval çuval yenir ;) Hatta tatlysy olarak yanyna bir miktar kaymak veya dondurma pek güzel gider :) |
|
![]() |
|
Terminatör
![]() ![]() ![]() |
Cem'bey çaly?manyz harika,referans olarak aldy?ynyz yani hangi resime göre yapty?ynyzy merak ediyorum nedeni yapty?ynyz modelin resmini bulamadym o resmi buradan yayynlarsanyz sevinirim.
Düzenleyen Terminatör - 17/03/2007 Saat 21:05 |
|
![]() |
|
cemdogut
![]() ![]() ![]() |
merhaba,
tolga bey bo?lyk konusunda haklysynyz göze batyyor,düzeltmeyi denicem.ya? olayyda aklymda becere bilirsem yapacam. (ya?y de?ilde kurusu benimde favorimdir.) terminatör, referans olarak kullandy?ym birebir ayny resim yok. kuyru?u kyrmyzy ve ay-yyldyzly olarak istedi?im için ba?taki iki resimin arasy bir ?ey oldu. do?ru olmasada benim için güzel oldu. noktasyna virgülüne birebir gerçe?i gibi yapmak gibi bir idda?am yok.kysmetse bundan sonraki modellerimde daha gerçekçi yaparym. iyi günler... |
|
|
|
![]() |
|
Terminatör
![]() ![]() ![]() |
Cem'bey, ne yapalym sa?lyk olsun tabiiki siz böyle be?endiniz yaptynyz ellerinize sa?lyk model gayet güzel oldu,ne yazykki yorumlarla do?ruyu bulmak zorunda kalyyoruz,size çaly?malarynyzda ba?arylar diliyorum,Saygylarymla....)))
|
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
70 senelik uçaklarla ilgili belgeleri devletin en önemli syrlary gibi saklarsanyz tabiki kafamyza göre yaparyz.
Daha birkaç yyl öncesine kadar memlekette P-40E var myydy,FW-190 laryn kanatlarynyn üstünde fors var myydy,P-47 ler nose-art ile bizde uçtu mu haberimiz yoktu. Hala daha bi alay ?ey belirgin de?il. Bilinen ?ey bizimkilerin uça?y hangi renk aldyysa öyle kullandy?ydyr.Arada bir 3-5 uçak farkly boyanyr o ayry. Son zamanlara dek hava kuvvetlerinde,renk konusunda,kimsenin bize (T.C.) özgü kamuflaj veya tek tip kamuflaj gibi bi derdi yoktu.?imdi ?imdi tüm uçaklarymyz gri renklere dönüyor. Diyece?im o ki ülkede bilgisi belgesi olabilecek 3-4 yerden biri olan müzeden bu konuda bi bilgi çykmyyorsa ba?ka yerden zor çykar.Sizde aksini ispat edemeyeceksiniz ba?kasy zor eder.Elinizde bilgi varsa yollayyn,yoksa kyllandyrycy yorum yapmayyn. |
|
![]() |
|
Terminatör
![]() ![]() ![]() |
Sevgili Ydris'cim, inan müzede çaly?mama ra?men bizde bile olmayan bir çok konular var inanki ben ve arkada?larym herkeze yardymcy olmak isteriz yalnyz olmayan bir ?eyi veya bulamady?ym bir ?eyi nasyl arkada?lara varmy? gibi söyleyim inan modelcilerin ço?unda müzede olmuyan bilgilerin birço?u var bizdeki olanlary ben zaten yazylarymla yazyyorum neden arkada?laryma yardymcy olmak ve yaptyklary kitleri do?ru lanse etmek için çünki yalny? yapyldy?y zanam herkez onu örnek alyp ayny hatayy di?er arkada? da yapyyor ben bunu önlemeye çaly?yyorum ama arkada? ben böyle be?eniyorum böyle yapmak isterim derse benim yapabilece?im bir?ey yok, saygy duymak gerekir.Benim verdi?im bilgiler sadece o dönemde bu uçaklary kullanan pilotlarla birebir kunu?mamyz bu konu?mayy ben di?er arkada?laryma anlatsam bile beni kimse kale bile almadylar daha ne yapabilirim ben elimden geleni yapmaya çaly?tym, ke?ke o kitten bir tane ben de alabilsem i?te ozamam kit yanly? my do?ru mu herkez görür nedeni ben yapty?ym her kiti sonuna kadar ara?tyryp do?ruyu kanytladyktan sonra elimdeki tüm veri ve kaynaklardan faydalanarak yapyyorum e?er bir konuda takylyrsam bekliyorum nedeni do?ru tanytmak bu da benim yapym ne yapyyym,herkez böyle olacak diye bir?ey yok herkez istedi?i gibi yapmakta serbestir.Saygylarymla...))) |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |