Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: 1/72 A-10A Academy Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   4 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Garga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 42
Alıntı Garga Cevaplabullet Konu: 1/72 A-10A Academy
    Gönderim Zamanı: 15/02/2007 Saat 23:51
burada ustalarin degerli destegi dogrultusunda bir kiti bitirip sizlerin de yardimi ile neleri dogru neleri yanlis yaptigimi gormeye calisacagim. Benim cocukluk donemimin hayrani oldugum ucaklarindan biri a-10.

kitimiz academy'nin decallerine uygun iki ucagin referanslarini ararken birinin (81-0987) Capt.Kim "Killer Chick" Campbell ablamiz tarafindan ucurulmus oldugunu, hatta bir gorev sirasinda asagida resimlerini de gorebileceginiz uzere bagdat uzerinde flak atesi sirasinda agir hasar almasina ragmen (Yatay stabilizeden parca kopmus resmen) usse geri getirildigini ogrenince bu ucagi yapmaya karar verdim. hikayesi olan ucaklari cok seviyorum. belki uygun bir figur bulursam ablayi da yaparim yanina :))

bu resimdeki de Kim Campbell ablamiz oluyor.

Kolay Gelsin
Burak
IP
Garga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Garga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/02/2007 Saat 23:55
kitimiz de asagidaki gibi. detay setleri vs. fazla bogulmaktasa ilk asamalarda arkadaslarin tavsiyelerine uyarak kutudan ciktigi gibi bitirecegim. muhtemelen de yarisinda berbat edip atacagim ya neyse. kokpit referanslari buldum ama koltuk referansi bulamadim. academy'nin renklerine uyayim mi direk. dark hull grey vermis hepsi icin. humbrol 53'e deng geliyor sanirsam.

Kolay Gelsin
Burak
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 08:45
http://www.modelsitesi.com/galeri/kaanx/a10/index.htm

Kaanyn yapty?y uçakta koyu bi bölge görülüyor kokpitte ama orasy H 53(gunmetal)den ziyade siyah gibi duruyor.

Ak?ama size ba?ka bi plandan bakyp yazarym kokpit rengini.
IP
baris
Üye
Üye

Gönderilenler: 211
Alıntı baris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 12:27
Merhaba, ayny modeli 5-6 ay önce ben de yapmy?tym, ?imdi de italerininkine ba?lamak üzereyim.

Academynin yapym klavuzunda kokpit kysmy dark gull gray olarak verilmi? dedi?iniz gibi ve italeri de ayny rengi vermi?, ancak bu renk humbrol 53'e de?il 140'a denk geliyor aman dikkat. Academy fyrlatma koltu?udaki minder gibi olan kysyma bi renk vermemi? ama italeri o kysyma olive drab demi?. O da humbrol 155'dir. Gerçi academy bence verdi?i fyrlatma koltu?uyla synyfta kalmy?, bence bu modelin en kötü kysmy fyrlatma koltu?uydu.

Referans olarak ise http://www.aircraftresourcecenter.com/ sitesinde walkarounds kysmynda bol bol referans foto mevcut.

Kolay gelsin, devamyny mrakla bekliyoruz.
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 14:11
Amanyn!!! Bu uça?yn foto?raflaryny görmü?tüm ama uçuranyn bir bayan oldu?unu görmemi?im o syrada. Yazyk kyzca?yza:] Gerçi altyndaki canazor da Fairchild'yn iddiasyna göre bit motor+kuyruk kysmynyn bir tarafy kopsa hala "Combat Effective" ("Çaty?maya Uygun" gibi çevirebiliriz sanyyorum) bir aleet diye hatyrlyyorum. Bundan daha beter hasar almy? A-10A da görmü?tüm. Sa? kanadyn ini?takymy yuvasyndan dy?arda kalan kysmynyn firar tarafy boydan yoktu. Alet dönmü? üsse....eh helal...
Consume Ergo Sum
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 14:47
A-10' dan büyük F-15 var arkada?lar, tek kanatla inmeyi ba?aryp tamirden sonra göreve geri dönmü?tür.
Lütfen syrayy bozmayalym :)
Saygylarymla,
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 15:07
Nassy ya???? O kadar da sa?lam gibi de durmuyor F-15. Performans ayry konu tabii:} Tabii bu bahsi geçen arkada?laryn pilotlarynyn Irak'ly Mi 24 pilotlaryna yaptyklary fanteziler de ayry. Kulaktan dolma hikayeler tabii yazdyklarym ancak birinin daly?tan çykarken önünde ?anssyz helikopteri yandan görüp Avenger'a abanmasy(Eh tabii ?u noktadan sonra Mi ve 24 olarak iki parça konu mankeni) di?erinin de (F-15E sanyyorum) uçan Mi-24'ü Paveway ile vurmasy gibi olaylar duymu?tum. Irak'da Mi-24 pilotu olarak sanyyorum Bedevi kullanyyorlar.
Consume Ergo Sum
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 17:00
Orjinalini yazan: copilot_clumsy

A-10' dan büyük F-15 var arkada?lar, tek kanatla inmeyi ba?aryp tamirden sonra göreve geri dönmü?tür.
Lütfen syrayy bozmayalym :)
Saygylarymla,

Bir Ysrail F-15B (veya D) egitim ucusunda baska bir ucak ile carpisiyor. Sag kanat komple kopuyor. Pilotlardan biri dogal olarak atlamak istiyor. Digeri F15'ler Israil icin cok degerli oldugundan ucagi ucurmayi ve indirmeyi denemek istiyor. Ve basariyor. Evde ucagin indikten sonra bir fotografi vardi. Bulabilirsem aksam siteye koyarim.
Koray Fenman
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 17:02
Orjinalini yazan: Jolly Roger

Nassy ya???? O kadar da sa?lam gibi de durmuyor F-15. Performans ayry konu tabii:} Tabii bu bahsi geçen arkada?laryn pilotlarynyn Irak'ly Mi 24 pilotlaryna yaptyklary fanteziler de ayry. Kulaktan dolma hikayeler tabii yazdyklarym ancak birinin daly?tan çykarken önünde ?anssyz helikopteri yandan görüp Avenger'a abanmasy(Eh tabii ?u noktadan sonra Mi ve 24 olarak iki parça konu mankeni) di?erinin de (F-15E sanyyorum) uçan Mi-24'ü Paveway ile vurmasy gibi olaylar duymu?tum. Irak'da Mi-24 pilotu olarak sanyyorum Bedevi kullanyyorlar.

Korfez savasi sirasinda bir F15E'nin Paveway ile Mi24 vurdugunu bende AirForces Monthly'de okumustum.

Düzenleyen KFKF - 16/02/2007 Saat 17:03
Koray Fenman
IP
HYAMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 470
Alıntı HYAMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 17:14
335.TFS'de uçan Yzb.Tim Bennett ve WSO Yzb.Dan Bakke,Iraklylarca syky?tyrylan Özel Kuvvetler askerlerine yardym için bölgede uçarken be? Irak Mi-24'ünden birini GBU-10 ile vurmu?lardy.Ykili bu sayede bu ayrycaly?a eri?en tek F-15E mürettebaty oldular
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 21:43
Yste fotograf
http://i162.photobucket.com/albums/t276/korayf/Eagle.jpg

Düzenleyen KFKF - 16/02/2007 Saat 21:46
Koray Fenman
IP
realpainter
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 148
Alıntı realpainter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 21:46
http://www.youtube.com/watch?v=e1aKxAN7bAs

Buda tek kanatla ini? yapan f-15
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 21:54
Nasil? Iyi bir diorama konusu olabilir.
Koray Fenman
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 21:56
Orjinalini yazan: HYAMAN

335.TFS'de uçan Yzb.Tim Bennett ve WSO Yzb.Dan Bakke,Iraklylarca syky?tyrylan Özel Kuvvetler askerlerine yardym için bölgede uçarken be? Irak Mi-24'ünden birini GBU-10 ile vurmu?lardy.Ykili bu sayede bu ayrycaly?a eri?en tek F-15E mürettebaty oldular

Tabi akla gelen ilk soru su. F-15E'ler hava yer saldiri gorevine ciksalar bile mutlaka 2 hatta 4 havadan havaya fuze tasirlar. Bu pilotlar fuzeler varken niye bomba kullanmislar, Allah bilir.
Koray Fenman
IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 934
Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 23:08
Bilemiyorum ama bu hanym efendiyle bir hava muharebesine girerdim.
IP
Garga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Garga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 23:40
minder net gorunmese de kokpitin rengi acisindan doyurucu bir fotograf. minder de siyah gibi gorunuyor.

firlatma koltugu degil kokpitin tamami oldukca gecistirilmis zaten. panellerde hicbir sekilde boyama imkani yok, mutlaka decal kullanmak zorundasiniz, sag sol paneller ve, main panel dumduz zira. kokpiti resimdeki referansa gore gozume uygun bir gri olusturup boyayacagim. molak 1140-M var aslinda uygun gorunuyor biraz koyulastirsam fena durmaz diye dusunuyorum.

Düzenleyen Garga - 16/02/2007 Saat 23:50
Kolay Gelsin
Burak
IP
HYAMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 470
Alıntı HYAMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/02/2007 Saat 00:23
Trumpeter'e göre koltuk bu ?ekilde:

Bir de ?u hali var.Sanyrym uçaktan uça?a farkly:

IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/02/2007 Saat 01:32
Orjinalini yazan: Garga

molak 1140-M var aslinda uygun gorunuyor biraz koyulastirsam fena durmaz diye dusunuyorum.

Daha önce bahsi geçen Humbrol 140 ile Molak 1140 ayny renk.
IP
Sayfa   4 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04