Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: LUCKYMODEL DEN ALI?VERY? VE GAFLET !! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
quadriga
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 123
Alıntı quadriga Cevaplabullet Konu: LUCKYMODEL DEN ALI?VERY? VE GAFLET !!
    Gönderim Zamanı: 04/02/2007 Saat 19:24
de?erli abiler üstadlar bugüne kadar hep maketlerini yurtiçi temin etmi? biri olarak ilk defa yurtdy?yndan,özellikle hase,acedemy,tamiya gibi kitleri türkiyeye göre daha ucuza bulabilece?imi duydu?um bir site olan luckymodel den biri 1 48 olmak üzere 5 kutu maket sipari? ettim pazartesi ak?amy. yalnyz bugün forumda gaflet içinde okudu?um bir mesaj beni ekranda öylece kilitledi.ben gümrük olayyny tamamen aklymdan çykarmy?tym..bu aldy?ym maketler 100 euronun üstünde fakat 3kg nin üstünde mi bilmiyorum..bu durumda çok yüklü bir vergi öder miyim bilmiyorum bu konuda bilgisi olan herkesin cevaplaryny bekliyorum.. saygylar..(akylly geçinen cahiliye dönemi maket ö?rencisi fyrat...maketçinin sivri zekalysy makbul mudur hocam ?)
FORTUNA FAVET FORTİBUS....
IP
tulgen
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 157
Alıntı tulgen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/02/2007 Saat 19:40
E?er yola çykmadyysa hemen lucky'e eposta at. Bu konuda esnek bir firmadyr. Fatura de?erini 100 € alty göstermelerini istersen faturany ona göre düzenlerler.
IP
quadriga
Üye
Üye
Simge

Alıntı quadriga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/02/2007 Saat 19:41
böhühühühü çok geç.. bir hafta oldu neredeyse....bu hafta içi elimde olur herhalde....
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/02/2007 Saat 20:11
Öncelikle geçmi? olsun.

Bir hafta olduysa yola çykmy?tyr. 100 Euro üstü oldu?u için gümrükte takylacak. Bu a?amada paketinizden 1 aya kadar haber çykmayabilir, gümrük durdurunca size tebligat için 15 gün süreleri var ve genelde o süre sonunda tebligat gelir. Tebligat gelince o ka?ydy alyp gümrü?e gideceksiniz, ki biraz ters bir yerde.

Gümrü?e gidince gümrükçü amcalar nezaretinizde paketi açyp sizi ne kadar öpebileceklerini dü?ünecekler. Sakyn tongaya gelmeyin, yapmazlar ama tutup maketi "elektronik" saymaya kalky?abilirler, maketinizi oyuncak olarak saydyrdyktan sonra %30 civarynda vergi ödeyeceksiniz, paketinizi alacaksynyz.

Kysacasy 102 Euro sipari? verdiyseniz örne?in, 34 Euro da vergi ve 5 YTL kadar da bilmemne harcy falan ödeyerek paketinizi alacaksynyz.

Bir sonrakine dikkat edin derim. Luckyden tonlarca sipari? verdim, 3 kg ve 100 Euro a?mady?ym için her birinde postacy kapyma kadar getirdi.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
ejdersozen
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 258
Alıntı ejdersozen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/02/2007 Saat 20:38
Fyrat böyle ?eyleri önce sorar sonra yapardyn. Abiye dany?mazsan böyle olur i?te. Umarym gecikmemi?sindir.
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2007 Saat 00:36
nasyl oluyosa benim 250 dolarlyk elektronik e?yalarym 10 kiloluk kolilerim geçip geldi 4-5 sefer oldu bu.genelde geçmiyorum limitleri.bazende ?ansyma ne çykarsa diyip geçiyorum.

tabiki bu bi ?ans.umarym sizede ayny ?ans güler.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2007 Saat 00:48
Orjinalini yazan: Burak

nasyl oluyosa benim 250 dolarlyk elektronik e?yalarym 10 kiloluk kolilerim geçip geldi 4-5 sefer oldu bu.genelde geçmiyorum limitleri.bazende ?ansyma ne çykarsa diyip geçiyorum.

E?er bunlar son zamanlarda olduysa çoook ?anslysynyz diyeyim. Çünkü i?i giderek syky tutuyorlar, beni Polonya Zlowtskasynyn Euro'ya göre paritesi de?i?ti diye sobelediler, 98 Euro diye verdi?im sipari? gümrükte güncellenmi? paritede 101 Euro'ya yükselince 35 Euro kadar vergi busesi almy?lardy yana?ymdan.

Bir de sipari?i nasyl verdi?iniz önemli, 250 dolarlyk elektronik için "dü?ük beyan" isteyip sonra gümrükten geçti diyorsanyz da oyunbozanlyktyr söyleyeyim :)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
quadriga
Üye
Üye
Simge

Alıntı quadriga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2007 Saat 13:15
benim hesaplarym karyy?my? maalesef ben i?in içinden çykamyyorum ben sipari?leri maket meraklysy bir abim aracyly?y ile vermi?tim yanynda de?ildim bende ilgisayar olmady?y için..bu yüzden bugün abimi yanyna gitti?imde abimn account hesabyny kontrol ettim..1.sayfada 8 model için sihppedderken 2.sayafada 20. 3. sayafada 11 maket için shipped diyo payment maillerini saydy?ymyzda ise hesabymyz do?ru çykyo çünkü biz 9 maket almy?tyk.acaba bu open seçene?i yazan oderleri nasyl iptal edebilirim ya da iptal etmsem ödeme yapmady?ym sürece bana bir problem çkarryr my maketkerin hepsi ayry ayry yola çykmy? birerli iki?erli vergide problem çykmaz diyoruz fakat bu sipari? i?i beni dü?ündürdü üstadlara abilerebir dany?ayym dedim ?imdiden te?ekkür ederim ...
IP
quadriga
Üye
Üye
Simge

Alıntı quadriga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2007 Saat 13:16
Orjinalini yazan: quadriga

benim hesaplarym karyy?my? maalesef ben i?in içinden çykamyyorum ben sipari?leri maket meraklysy bir abim aracyly?y ile vermi?tim yanynda de?ildim bende ilgisayar olmady?y için..bu yüzden bugün abimi yanyna gitti?imde abimn account hesabyny kontrol ettim..1.sayfada 8 model için sihppedderken 2.sayafada 10. 3. sayafada 11 maket için shipped diyo payment maillerini saydy?ymyzda ise hesabymyz do?ru çykyo çünkü biz 9 maket almy?tyk.acaba bu open seçene?i yazan oderleri nasyl iptal edebilirim ya da iptal etmsem ödeme yapmady?ym sürece bana bir problem çkarryr my maketkerin hepsi ayry ayry yola çykmy? birerli iki?erli vergide problem çykmaz diyoruz fakat bu sipari? i?i beni dü?ündürdü üstadlara abilerebir dany?ayym dedim ?imdiden te?ekkür ederim ...
IP
quadriga
Üye
Üye
Simge

Alıntı quadriga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2007 Saat 13:19
open yazan maketlerinseri numaralalry ayny acaba birini gönderip herbiri ayny seri nosunda oldu?u için onalrada my otomatk<olarak gönderildi diyo çünkü sevgili<abim bazy maketlerin ödemesini yapamady?y hata aldy?y için siteden ayny maketler hep ayny seri numaralryyla open olarak kalmy? biraz kary?yk oldu ama ..(utanyyoruz kendimizden....)
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2007 Saat 13:27
Orjinalini yazan: Emroglan

Orjinalini yazan: Burak

E?er bunlar son zamanlarda olduysa çoook ?anslysynyz diyeyim. Çünkü i?i giderek syky tutuyorlar, beni Polonya Zlowtskasynyn Euro'ya göre paritesi de?i?ti diye sobelediler, 98 Euro diye verdi?im sipari? gümrükte güncellenmi? paritede 101 Euro'ya yükselince 35 Euro kadar vergi busesi almy?lardy yana?ymdan.

Bir de sipari?i nasyl verdi?iniz önemli, 250 dolarlyk elektronik için "dü?ük beyan" isteyip sonra gümrükten geçti diyorsanyz da oyunbozanlyktyr söyleyeyim :)

?imdi ben her sipari?imden önce mutlaka belirtiyorum buna 50 dolar yazyn gönderin diye.genelde öyle yapyyolar.ama bazen bu danalar bunu es geçiyolar,paket bi geliyo gümrük beyannamesinde 250 dolar yazyyo dumur oluyorum.fakat oda geçmi? oluyo.bir iki sefer 1.5 - 2 ytl gümrük parasy ödedim sadece.

elektronik dedi?im bir 20gb bi mp3 çalar ve gönderen amerikan ?irketi asla manipülasyonlary kabul etmiyordu paketim fedex ile gelmi?tiki kanymca posta gümrü?ü daha esnek.

euro olayynda fiyat zaten beyannamede euro olarak geçmiyormu yani kuru ne olursa olsun,isterse euro 5 ytl olsun farketmemesi lazym de?ilmi?geçmi? olsun.

ben aldy?ym bi?eye %30 ödemeye razyyym fakat her ürün çe?idinde %30 olmuyor sanyrym?bide falan belgesi filan belgesi 100 dolar cart curt bi sürü ?ey dediler bana bende tamam karde?im dedim kapattym.nedirki olayyn asly..
IP
quadriga
Üye
Üye
Simge

Alıntı quadriga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2007 Saat 14:22
benim hesaplarym karyy?my? maalesef ben i?in içinden çykamyyorum ben sipari?leri maket meraklysy bir abim aracyly?y ile vermi?tim yanynda de?ildim bende ilgisayar olmady?y için..bu yüzden bugün abimi yanyna gitti?imde abimn account hesabyny kontrol ettim..1.sayfada 8 model için sihppedderken 2.sayafada 20. 3. sayafada 11 maket için shipped diyo payment maillerini saydy?ymyzda ise hesabymyz do?ru çykyo çünkü biz 9 maket almy?tyk.acaba bu open seçene?i yazan oderleri nasyl iptal edebilirim ya da iptal etmsem ödeme yapmady?ym sürece bana bir problem çkarryr my maketkerin hepsi ayry ayry yola çykmy? birerli iki?erli vergide problem çykmaz diyoruz fakat bu sipari? i?i beni dü?ündürdü üstadlara abilerebir dany?ayym dedim ?imdiden te?ekkür ederim ...
IP
quadriga
Üye
Üye
Simge

Alıntı quadriga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2007 Saat 14:22
open yazan maketlerinseri numaralalry ayny acaba birini gönderip herbiri ayny seri nosunda oldu?u için onalrada my otomatk<olarak gönderildi diyo çünkü sevgili<abim bazy maketlerin ödemesini yapamady?y hata aldy?y için siteden ayny maketler hep ayny seri numaralryyla open olarak kalmy? biraz kary?yk oldu ama ..(utanyyoruz kendimizden....)
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2007 Saat 16:43
benim bildi?im lakimodel paketleri ayry ayry gönderiyo çünkü birarada gönderince fiyat farketmiyo.yani öyle bi seçenek var.belki sizin maketlerde ayry ayry yola çykmy?tyr.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2007 Saat 20:26
Fyrat bey,

Size özel mesaj attym konuyla ilgili. Yalnyz buradan da tekrar ediyorum biraz yazdyklarynyza özen gösterin gerçekten hiçbir ?ey anla?ylmyyor.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
quadriga
Üye
Üye
Simge

Alıntı quadriga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2007 Saat 22:52
haklysynyz yazdy?ym bazy kysymlar örümcek a?y kyvamynda..okuyan herkesten özür dilerim.aklyma geldi?i gibi yazynca böyle oldu.herkese iyi geceler,saygylar.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04