Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Airfix 1/48 Spitfire MkVc Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
tozbek
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Konu: Airfix 1/48 Spitfire MkVc
    Gönderim Zamanı: 17/12/2006 Saat 18:42
Yary?maya baba-o?ul kategorisinde katylmak üzere kiti babama teslim ettim :)
Tabi ki babam emekli bir insan olarak vakit konusunda benden daha zengin oldu?u için kysa sürede kiti tamamlayarak bana teslim etti... Kendisi boyamayy sevmiyor. Boyama ihalesi üzerime kaldy.
Ben ufak-tefek rötü?larla yapy?mamy? yerleri toparladym. Kanopiyi bare-metal yardymy ile maskeledim.

Düzenleyen tozbek - 17/12/2006 Saat 18:46
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/12/2006 Saat 19:02
?öyle bir göz gezdirdikten sonra, siyah boya yardymy ile "görevim" boyamaya daldym. Tamiya siyah boya ile pre-shading yapmaya çaly?tym.

Bu arada çok farkly versiyonlaryn verildi?i yapym planynyn gözden geçirdim. Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin Ekim 1944'te Yeni Gune'de kullandy?y boyamayy seçtim. Bu boyamada uça?yn kuyruk harici kalan yerler koyu gri. Kuyruk beyaz. Boyamaya giri?tim.

Arkasyndan uça?yn altyny -ki yapym planynda mat beyaza çok az beyaz katyn diyor- boyadym. Daha sonra kuyru?u beyaz boyarak temel i?lemleri hallettim.
Evet görünü?te ciddi boya rötü?laryna ihtiyaç duyuluyor :)

IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/12/2006 Saat 00:38
Gün verimli geçti :)
Boyada rötü?lar tamamlandyktan sonra önce pervaneyi mat siyaha boyadym. Arkasyndan elime gümü? kalemi aldym ve yer yer boya dökülmesini uygulamaya çaly?tym.

Bu gümü? kalem bence gayet güzel etki veriyor. Özellikle sürekli bakym yapylmak için açylan motor ve di?er kapaklaryn etraflarynda hafifçe dola?tyrmanyz iyi bir etki byrakyyor.

Arkasyndan hem gümü? kalemin etkilerini korumak, hem de dekal öncesi yüzeyi hazyrlamak için uça?yn üzerine Tamiya'nyn parlak verni?ini (X22) uyguladym. Bu sayede dekallerin en daha az parlamasyny sa?lamayy hedefliyorum.

Bu kit benim yyllaaaaaar sonra ilk Airfix modelim. Umarym ?irket yeni sahipleriyle toparlanyr ve en kysa sürede yeni ürünlerini biz de?erli modelcilerle payla?yr. Malum Airfix ço?umuzun ilk göz a?rysy ;)

Bundan sonra, Gunze smoke ile özellikle egzos çyky?laryny daha belirgin hale getirmeyi hedefliyorum. E?er yaryn fyrsat bulursam uça?yn gerçek haliyle ilgili daha fazla foto?raf bulmayy umuyorum. Bakalym neler çykacak?

Tüm aradaka?lara kolay gelsin. Kendi açymdan model yapmak için iyi bir "gaz" oldu bu sanal yary?ma...

IP
Captainairbus
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 701
Alıntı Captainairbus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/12/2006 Saat 13:16
Orjinalini yazan: tozbek

Yeni Gune'de kullandy?y boyamayy seçtim.

Bu arada yeni bir ülke mi ke?fedildi? :)
Makedi toplayan üstada selamlar.

Düzenleyen Captainairbus - 18/12/2006 Saat 13:18
ex copilot.
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/12/2006 Saat 17:18
Abicim bi de pilot hele ki kaptan olacan, bi de oralarda uçmu? olacan... Yaa görmedin mi Yeni Gune'yi hiç?
Bahçe?ehir'in az açy?y, Develi restoranyn yany ;)

Not: Ürünlerimizde deve eti kullanylmamaktadyr. Ek?idir, kebapta iyi durmaz...

Düzenleyen tozbek - 18/12/2006 Saat 17:18
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/12/2006 Saat 00:03
Evet, arkada?lar parlak vernikten sonra syra dekallere geldi. Bu arada dekal konusunda foto?raflary çekince iyi bir tercih yapty?ymy yeniden anladym :P
(Merak edenler için hanym bu kadyn uçakta ne yapyyor diye sordu tabi :)

Türk veya çok sevdi?im bir uçak boyamasy dy?ynda, bu tür bol dekal seçenekli uçaklarda gözüme en ho? geleni kestiriyorum ve i?e giri?iyorum. Dekaller fena de?il. Beni en dü?ündüren gövdenin yanynda yer alan büyük dekallerdi. Normalde yanlarynyn temizlenip konmasy gerekiyor. Kusura kalmayyn ama ü?edim. Fena durmuyor de?il mi?

Dekalleme çabucak tamamlandy. Micro solleme operasyonundan sonra tekrar üzerine parlak vernik attym. Bu arada ini? takymlary boyandy, uça?yn altynda boyama syrasynda sökülen filtre ve benzeri parçalar tekrar yapy?tyryldy.

Syra geldi son kat öncesi smoke atmaya ve arkasyndan mat vernik ile kapatmaya...

Modele ?öyle bir bakty?ymda a?yry hyzly gitti?ime tekrar emin oldum :)

Artyk ilk fyrsatta ini? takymlaryny, anten ve makineli tüfet tertibaty ile olayy tamamlayaca?ym...
IP
Captainairbus
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 701
Alıntı Captainairbus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/12/2006 Saat 09:56
Güzel görünüyor. Kuyruk beyaz my? De?i?ik bir boyamamy?.
ex copilot.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04