![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
Blackbird
Üye
Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() Konu: Italeri Kfir (kafir yahut kefir)Gönderim Zamanı: 08/12/2006 Saat 02:43 |
|
Merhaba sevgili abilerim.Derslerim el verdiğince üretime devam ediyorum.Kaybettiğim kanopilerini de buldum.Bu biticek inşallah Kit iyi bir kit değil.Italeri nin eski bir kiti.Bol çapaklı uyumsuz bir kit.Alt ve üst kanat parçalarını birleştirince yaklaşık 2mm boşluklar kaldı.Macun ve zımpara yedi.Aynı şekilde kanat ve gövde arasındaki boşluklar da dolduruldu.Hava alıkları da berbattı.Özellikle sağ hava alığı...Gövdeden yaklaşık 1 mm ye yakın bir miktar yüksekte duruyordu.Orası da zımpara ve macun yedi. Bu arada italeri nin zamanla kokpite verdiği önemin azaldığını da hissettim.Zira gösterge paneli decal değil kabartma idi. İlk birkaç kat macun ve zımparadan sonra kontrol amaçlı boya atıldı.İşin zor kısmı bitti artık.Haftasonu sayın Emre Efli ile kamuflajını atacağız.Çok az bir macun ve düzeltme işi kaldı. Bu benim ilk kez macun kullandığım kittir Neyse uzatmayayım yorumlarınıza bırakayım. NOT:Foto kalitesi için özürler O kadar zımpara ve macun yiyince detay diye birşey kalmadı Onlar yeniden açılacak.Ayrıca uçağın burun kısmında gövde altında bulunan iki antenden öndeki normalden daha kalındı.Kestim ve daha ince bir parça yapıştırdım.Biraz zımpara ile düzeltecem.Kitte bir uğursuzluk mu var acaba Çünkü bir çok yeri kırıldı.Tamir edildi...
![]() Düzenleyen Blackbird |
|
|
|
|
Blackbird
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 08/12/2006 Saat 02:44 |
|
|
|
|
|
Blackbird
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 08/12/2006 Saat 02:45 |
|
|
|
|
|
onge
Üye
Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() Gönderim Zamanı: 08/12/2006 Saat 07:24 |
|
Ozan Bey, macunu daha önce Emre'nin de tarif ettiği şekilde ince katmanlar halinde sürerseniz daha temiz neticeler alabilirsiniz. Zira kalın macun kullanırsanız hem kitin plastiğini eritir hem de macun bir türlü kuruyup sertleşmez.
Macunu uygulamak için maket bıçağının körleşmiş ucu gibi ufak materyaller kullanın, her seferinde az miktarda macun sürün. Sadece macun sürmeniz gereken yere macun sürün. Humbrol'ün macununu kullanıyorsanız macunu kullanmadan önce içine bir bakır tel sokup yavaş yavaş karıştırın. Macunun üstte kalan şeffaf akışkan kısmı alttaki koyu kıvamlı gri materyalle iyice karışsın. Doldurmanız gereken büyük boşlukları önce plastik parçaları ile doldurup daha sonra macun çekin. Zımpara işlemi için çeşitli materyaller kullanılabilir. Mesela tırnak törpüsü kalın zımpara işini görebiliyor. Ya da en iyisi, kalın zımpara için 300-350 numara ince zımpara için 600 numara su zımparası kullanın. Bu zımpara kağıtlarından parçalar kesip çeşitli şekillerde çıtalara yapıştırarak kullanışlı eğeler elde edebilirsiniz. Daha önceden bu konularla ilgili olarak forumda bazı çok faydalı tartışmalar oldu. Bunları tekrar okumak da faydalı olabilir. Zaman içerisinde macun konusunda daha çok tecrübe kazanıp çok daha güzel modeller yapacağınıza inanıyorum. Düzenleyen onge |
|
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() Gönderim Zamanı: 08/12/2006 Saat 07:27 |
|
Tamam tamam, önce bir seni sopalarım, sonra birlikte kiti sopalarız, adam olur o kitten. En kötü tanka çeviririm tankçı olarak, ne de olsa anlamam uçaktan :)
|
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
|
|
|
Jolly Roger
Üye
Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() Gönderim Zamanı: 08/12/2006 Saat 22:05 |
|
Emreciğim sen çocukcağızı zopalarken ben de seni zoppalayacam. Ulaşamıyorum hiç bir yerden!!!!! Mustang diyorum. 20 gün kaldı hade!!!!
Ozan ya, kit kötüymüş be güzelim. Sen de iyi kasmışsın hani:} Kolay gelsin. Hiç birşey ilk seferde olacak diye birşey yok. |
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 08/12/2006 Saat 23:43 |
|
Orjinalini yazan: Jolly Roger
Emreciğim sen çocukcağızı zopalarken ben de seni zoppalayacam. Ulaşamıyorum hiç bir yerden!!!!! Mustang diyorum. 20 gün kaldı hade!!!! Ulen sende telefonum var e-postam var ne yalancı herifsin be. 20 gün kaldı ama 15 günü şehirdışındayım, olmaz o iş vakit yok. Görüşünce zopala ama yılsonu sayımlarından sonra yap. Senin Salamander da bitmemiş ki... |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
|
|
|
Ares
Admin Group
Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() Gönderim Zamanı: 09/12/2006 Saat 00:06 |
|
Emre, Yalım, okul kantini tadındaki su lisan devam ederse ikinizi bizzat ben sopalayacam haberiniz olsun;)
|
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 09/12/2006 Saat 01:02 |
|
Eyvah, Mahmut Hoca!
Özür dileyerek hemen kendimize çeki düzen veriyoruz. Zaten konuyu da dağıttık. |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
|
|
|
Blackbird
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 09/12/2006 Saat 01:36 |
|
Abiler dediğiniz gibin yaptım macunu incelttim oraya plastik parçalar koydum maskeleme bandıyla korumaya aldım ama gelin görünki macun istemeyen yer yok gibi :D
Yine eksiklerim varsa ilk macun denememe vernizi lütfen :D Emre abi alınyorum ama sen gördün mü bu kiti HIH!Abi sopa ata ata sağlam kemik bırakmadın... Tankçılıkta da seni yenerim abi hehe :P |
|
|
|
|
Blackbird
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 09/12/2006 Saat 01:42 |
|
Kendimi Emre Abiye Ezdirmemek için NOT :P :P :
Fotoda gözükmüyor ama bugün aslında o kadar da detay kaybetmediğimi fark ettim.3-5 panel açılacak o kadar :D Saygılar... |
|
|
|
|
lantirn
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 02/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 95 |
![]() Gönderim Zamanı: 09/12/2006 Saat 10:32 |
|
bu arada kfir'de j79 motoru var. yani f-4 motoru...
|
|
|
"To punish and enslave"
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|