![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Ares
Orjinalini yazan: Jolly Roger
Ne eskitmesi ister Ozan?:] Bez üzerinde ne eskitmesi olmasını istersin?:} bez eskitmesi olmasın?;) :D Eline sağlık. Şu Flyboys'un gazıyla ben de bir ara yapmayı düşünüyorum. Düzenleyen ardeth |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
Blackbird
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() ![]() ![]() |
Abiler melih abinin dediğini ksatetmiştim ya :D Ayrıcana biraz toz toprak çok kıral olur diye düşündüm ama tabi sanırsam bilakis yapan kişiye bağlıdır :)
Düzenleyen Blackbird |
|
![]() |
|
Onur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 241 |
![]() ![]() ![]() |
![]() Kaç zamandır sorucaktım şimdi bu resmi görünce aklıma geldi; bu silah nasıl ateş ediyor acaba? pervane engellemiyo mu? Düzenleyen Onur |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Pervane engellemiyor, çekirgeye can veren yüce Rabbim onu da düşünmüş ve düşündürmüş. Tüfekler pervaneye bağlı, pilot ateş açmak için tetiğe asıldığında pervanenin dönüş hızı ile tüfeklerin atış hızları birbirine göre ayarlanıyor ve mermiler pervane pallerini kırmadan yollarına devam ediyor. İnternette biraz aranırsa sistemin çizimleri, vs mevcut. Karmaşık görünmesine rağmen basit ve zekice.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Onur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 241 |
![]() ![]() ![]() |
Peki bu sistemde aksama olasılığı yok mudur? Hiç palleri dağılan pilot var mıdır acaba merak ettim:)
|
|
![]() |
|
Lt von Witzland
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
Bir cizgi filminde, Disney'di yanlış hatırlamıyorsam, vardı referans almak isteyenler icin... :)
Düzenleyen Lt von Wİtzland |
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
Bu kit Revell'in yeni kalıp Dr1'i değil mi?
Senkronize makineli olayına gelirsek, çok özet olarak şunu söyleyelim: Pervanenin arasından ateş etme olayının öncüsü Fransız gösteri pilotu Roland Garros' tur. Mükemmelleştiren ve gerçek anlamda senkronize makineli tüfeği icad eden ise Dr1'i de tasarlamış olan Anthony Fokker'dir. İcad ilk olarak Fokker E serisi tek kanatlı uçaklarda kullanılmıştır. Mekanizma Emre'nin de bahsettiği gibi basit fakat zekicedir. Zamanlama ile makinelinin atışını anlık olarak erteleme esasına dayanır. Düzenleyen onge |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
![]() |
|
gertunc
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05/08/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 73 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: onge
...Pervanenin arasından ateş etme olayının öncüsü Fransız gösteri pilotu Roland Garros' tur. Mükem.. Aynı zamanda tenisçi midir bilmiyorum ama Grand Slam'in isim babalığını yaparak anısını yaşatmaktadır. Model çok güzel bitmiş, elinize sağlık. Düzenleyen gertunc |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Tenisçi değil.Bildiğim kadarıyla gösteri pilotu da değil.
Grand slam turnuvasının fransada oynanan ayağına ev sahipliği yapan korta bu havacının adı verilmiş. |
|
![]() |
|
EmrahR
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 178 |
![]() ![]() ![]() |
Bir de Peugeot 206'nın Roland Garros diye modeli vardı sanırım.
|
|
![]() |
|
onurku
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Emrah eline sağlık güzel olmuş bence. Şirin gözüken bir uçak kırmızısıda çok güzel durmuş. Bez eskitmesi konusunda ve parlaklık olarak diğer arkadaşlara katılıyorum. En kısa zamanda P-47 yi de bekliyoruz.
|
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
gayet basit düzenek.tüfek,pervanelerin önünden geçme anlarında ateş açmıyor.merminin hızı pervane hızından çok daha yüksek olduğundan ve hareket çok düzenli olduğundan bir aksama varmış gibi hissedilmiyor tabiki.
me-109,zero gibi uçaklardada var..daha hızlı ama mantık aynı;) |
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
R. Garros'un gösteri pilotu olduğunu ve savaşta görev yapmış vatansever bir pilot olduğunu okumuştum. (hatta pervanenin arasından ateş etme sistemini düşünmesine sebep olan şey de ülkesini işgal eden Almanlardan nefret etmesiymiş)İnşallah yanlış hatırlamıyorumdur. Lakin nerede okudum referans hatrımda değil. Dur ben bi kitaplığıma bakiim...
Bu arada bi Dr1 de bende var eski kalıptan yapıyodum gazı kaçtı, güzel bir resim bulursam yayınlarım. Düzenleyen onge |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Buldum galiba... Bu arada bu model yaklaşık 4 yıldır bu halde bekliyor...
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Bu arada şu R. Garros ile ilgili olarak küçük bir kitabi bilgi: (Alıntı olarak aktarıyorum)
"...When the pilot ruefully gave his name, the commanding officer offered more champagne, and the toasts to the intrepid French airman lasted far into the night. This was no ordinary pilot; this was Roland Garros, known even before the war as France's greatest stunting airman. Pilots of both sides..." Reynolds, Q., (1957), They Fought for the Sky, Bantam Pathfinder Editions, New York, p.3 Düzenleyen onge |
|
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |