![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21/11/2006 Saat 06:59 |
boya aşamasına gelebilen ilk uçak çalışmam olup(montajına başlayıp sıkılıp bıraktığım 2 model var bekleyen) kit italerinin 1/72 ölçek güzel bir modeli. Kitin plastiği zımparaya güzel geliyor. montaj sırasında motorların olduğu kısım dışında pek uğraştırmadı.
biran önce bitsin, sıkılıp bunu da bırakmayayım diye bazı yerlerdeki zımpara-tesviye işlerini esgeçtim. şimdilik durum budur: ![]() ![]() ![]() Düzenleyen panzerjager |
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
devamı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
son foto:
![]() bu arada kanattaki flapları açık pozisyonda yaptım ama içini hangi renge boyamam gerekir? yardımcı olursanız sevinirim. |
|
![]() |
|
Viperman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() |
Ben de de oa-10 a var. buyuk ihtimal aynı kalıp ve oldukca guzel.bendeki model gri tonlu ( light ghost grey-medium grey) ve bahsettiginiz yerler modelde "european green" olarak verilmiş.henuz yapım asamasına gecilmedigi için kendim arastırma yapmadım:)
bununla birlikte artı bilgi olarak sozu gecen yerler flap degil. flaplar kanat köklerine dogru olurlar ve asagı dogru acılarak basitce kanat profilinin kamburunu artırarak fazladan kaldırma kuvveti saglarlar. Sozu gecen parcalar "spoiler" ya da turkceleştirilmeye calısılan haliyle akım bozucu olarak adlandırılır ve bir nevi hava freni vazifesi gorurler. elinize saglık bu arada kamuflaj elle mi atıldı? Düzenleyen Viperman |
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Bu uçak sağa sola nasıl yatıyor?
Saygılarımla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
SweetChild
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
![]() ![]() ![]() |
selamlar.
ben de bunun aynısını zamanında yapmaya çalışmış fakat kanopinin iç tarafına dökülen yapıştırıcı yüzünden kaldırıp bi kenara atmıştım. kanpiyi düzeltme çalışmaları durumu daha da vahim bir hale getirdi. elinizda bunun bi kanopi kopyası var mı? veya ben nasıl üretebilirim. |
|
SweetChild
|
|
![]() |
|
alobar
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/11/2005 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 43 |
![]() ![]() ![]() |
O parçalar "aileron" değil mi?
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Asli görevi uçağın sağa ya da sola yatışını sağlamak olan o parçalar gerektiği zaman altlı üstlü iki parça şeklinde açılarak havafreni görevini de görmektedir= aileron/split aileron
(bunun bir benzer örneği de A-6 İntruder uçaklarındadır. Özellikle son yaklaşmada pas geçme sırasında yardımı vardır.) Benim de dikkati çekmek istediğim konu buydu aslında. Saygılarımla, Düzenleyen copilot_clumsy |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
Blackbird
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() ![]() ![]() |
Hava frenleri açıldığı zaman da hareket ediyor sağa sola.Uçağın oldukça ilginç bir hava freni var :D
|
|
![]() |
|
Viperman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: copilot_clumsy
Asli görevi uçağın sağa ya da sola yatışını sağlamak olan o parçalar gerektiği zaman altlı üstlü iki parça şeklinde açılarak havafreni görevini de görmektedir= aileron/split aileron (bunun bir benzer örneği de A-6 İntruder uçaklarındadır. Özellikle son yaklaşmada pas geçme sırasında yardımı vardır.) Benim de dikkati çekmek istediğim konu buydu aslında. Saygılarımla, benden once cevabı da vermişsiniz , tesekkurler:) panzerjager,simdi farkettim motorlarda sorun demişsin, nedir sorun? |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Viperman
bu arada kamuflaj elle mi atıldı? evet elle attım maske kullanmadım. |
|
![]() |
|
heydrich
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerine sağlık Burak'ım...Hade ama çabuk bitir , bizide gaza getirde yapalım bişeyler....
Kolay gele.. |
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
elle atmışsınız ve çok düzgün olmuş.kullandığınız airbrush ve boyaları sorabilirmiyim?nasıl bir kıvamda inceltiyorsunuz?
ben şuan aztek kullanıyorum ve fine line denilen olayı asla elde edemedim.bunu elde edemediğim gibi kamuflaj atmaya kalkışıncada kamuflaj paterninin dışında noktalar oluşuyor.bunu bertaraf etmek için boyayı inceltincede su gibi akıyor.bilmiyorum halledemedik bi türlü:) Düzenleyen Burak |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Burak
elle atmışsınız ve çok düzgün olmuş.kullandığınız airbrush ve boyaları sorabilirmiyim?nasıl bir kıvamda inceltiyorsunuz? kullandığım pistole badger 100G. gunze sangyo nun akrilik boyalarını selülozik tinerle inceltip attım. boyayı atmadan önce süt kıvamı olarak tabir edilen kıvamı tutturmak amacıyla tineri damla damla ekleyip karıştırdım. beyaz sayfa üzerinde boyanın istediğim kıvamda olduğunu görünceye kadar damla damla tiner ekledim. |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: heydrich
Ellerine sağlık Burak'ım...Hade ama çabuk bitir , bizide gaza getirde yapalım bişeyler.... Kolay gele.. sağolasın ümit abi. şu ara hem doktora sıkıştırıyo hem de grip oldum, selülozik belki sinusları açmakta faydalı olur da baş ağrısı yapıyo buara :) bu arada marder ne durumda ümit abi? :) |
|
![]() |
|
ozgun
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27/04/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 37 |
![]() ![]() ![]() |
bende aztek kullanmaya çalışıyorum. azteğin uc kısmı plastik, iğnesi metal olan ve iğnesi çıkmayan bi vidalı şey. selilozik tinerle boyayı incelttiğimizde tinerin plastiği eritme ihtimali varmı
|
|
ozgun
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: panzerjager
bu arada marder ne durumda ümit abi? :) Ayıııııp, ayııııııp, benim taşımdı o ben atacaktım :) Fırsatçı... Ellerine sağlık, valla pistole konusunda da sollanacağım anlaşılan. Devamını bekliyoruz. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: panzerjager
Orjinalini yazan: Burak
elle atmışsınız ve çok düzgün olmuş.kullandığınız airbrush ve boyaları sorabilirmiyim?nasıl bir kıvamda inceltiyorsunuz? kullandığım pistole badger 100G. gunze sangyo nun akrilik boyalarını selülozik tinerle inceltip attım. boyayı atmadan önce süt kıvamı olarak tabir edilen kıvamı tutturmak amacıyla tineri damla damla ekleyip karıştırdım. beyaz sayfa üzerinde boyanın istediğim kıvamda olduğunu görünceye kadar damla damla tiner ekledim. sanırım benden başka revell boyalarını kullanan yok civarda.esas problemde bu boyalar sanırım. çok teşekkür ederim bilgiler için. a-10 nefis gidiyor biran önce galeride görürüz umarım..:) |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |