Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Lavochkin La-7 Zeminde hazır sayılır... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 303
Alıntı lterlemez Cevaplabullet Konu: Lavochkin La-7 Zeminde hazır sayılır...
    Gönderim Zamanı: 29/10/2006 Saat 06:42
1/48 Academy Lavochkin La-7 kokpitini bitirdim. Resimleri bilgisayara atınca ekleyeceğim.

Düzenleyen lterlemez
Adriano Guisebbe Lentini
IP
heydrich
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 408
Alıntı heydrich Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/10/2006 Saat 07:19
Lütfen bitirip resimleri atacağınız zaman Forum'da yeni konu açınki ; gereksiz Konu kalabalığı yaratmayalım...
Kolay gele....
vileda'dan isin kilici olurmu
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/10/2006 Saat 08:49
Arkadaşlar, fırça izinden kurtulmanın bir yolu var mı? Fırçaların çok eski olmasından kaynaklanır mı? Yoksa boyayı çok kalın (tinerle incelterek attım ama) attığım için mi oluyor...
Adriano Guisebbe Lentini
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/10/2006 Saat 09:05
Var, adına airbrush deniyor:} Şaka bir yana evet eskilikten olur, kötü fırçadan olur, yeterince inceltmemekten de olabilir. Akrilik kullanıyorsanız olma ihtimali daha da yüksek(en azından bana olan genelde bu yönde, kişisel beceriksizliğim olma ihtimali %72.6 ihtimal). O çocuğa ben de başladım ancak kanat birleşimlerinde çok ciddi sorunlar yaşadım (tekrar kişisel kabiliyetsizlikten) o yüzden tatilde arkadaş. Hah, Kanopi üzerinden koltukla geçtiğimi unutmuşum, bir de yeni kanopi almam gerekiyor:} Size kolay gelsin.
Consume Ergo Sum
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/10/2006 Saat 22:22
Academy 1/48 La-7

Birde şeffaf kanopi takımı var...

Düzenleyen lterlemez
Adriano Guisebbe Lentini
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/10/2006 Saat 22:29
KOKPİT

Bu arada göstergeleri nasıl boyuyacağıma karar veremedim. Aklıma ilk gelen nesne ile boyadım. KÜRDAN..!
Elimde bir türlü düzelmedi. Kokpit toplama olayı biraz düzeldi ama bazı imkansızlıklardan dolayı gövde toplama hala çok kötü bitince hepsini birer birer anlatacağım işallah...

Düzenleyen lterlemez
Adriano Guisebbe Lentini
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/10/2006 Saat 01:45
Sakin olun ya çok gerçekten çok iyi olmuş:D
İsterseniz bu tip sorunları kafaya takmamak sadece zevk almak için maket yaparken müzik dinleyin:D Şahsen ben Papa Roach,Naglfar vs gruplar dinliyorum ve çok da iyi oluyor yaparken.Öneririm:D
Neyse konudan sapıttım iyi çalışmalar
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/10/2006 Saat 02:01
Ama kanatları ve gövde rengini görmediniz. Ben zaten bu renk kavramını anlamıyorum. Örneğin aynı maketini yapan yabancı bir arkadaş gövdenin bir kısmını humbrol 140 ile yapmış. Birde baktım ki bende var. Kanatları bir boyadım, hem mat değil hemde aynı koyulukta değil. Bazı renkler aynı ama farklı isimlendirilmiş. Keşke bir standart getirseler: Dark Grey <-> Dark Sea Grey. Hele almancaları bir başka alem. Maketin açıklamalarında ingilizceleride almancalarıda verilmiş ama internette aynı ifade ile tarama yapınca çok farklı renklerle karşılaştım. Ama artık yapacak bir şey yok. Aynen devam edeceğim...
Adriano Guisebbe Lentini
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/10/2006 Saat 02:02
Orjinalini yazan: Jolly Roger

Var, adına airbrush deniyor:} Şaka bir yana evet eskilikten olur, kötü fırçadan olur, yeterince inceltmemekten de olabilir. Akrilik kullanıyorsanız olma ihtimali daha da yüksek(en azından bana olan genelde bu yönde, kişisel beceriksizliğim olma ihtimali %72.6 ihtimal). O çocuğa ben de başladım ancak kanat birleşimlerinde çok ciddi sorunlar yaşadım (tekrar kişisel kabiliyetsizlikten) o yüzden tatilde arkadaş. Hah, Kanopi üzerinden koltukla geçtiğimi unutmuşum, bir de yeni kanopi almam gerekiyor:} Size kolay gelsin.

Evet kanat birleşimi kötü. Bende macun yapmayı düşündüm ama   kanatları ayırmadan boyadığım için nasıl yapacağım onu düşünüyorum.
Adriano Guisebbe Lentini
IP
pilotcuk
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1228
Alıntı pilotcuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/10/2006 Saat 02:09
Elinize sağlık kokpit hoş olmuş.Yalnz gövdeyi birleştitirken biraz daha dikkatli olun bence.fotoğrafta gördüm biraz uyumsuzluk olmuş iki taraf arasında sanki...
I feel the need The Need for Speed...
IP
EmrahR
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 178
Alıntı EmrahR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/10/2006 Saat 14:44
Yabancı bir sitede fırça ile boyamada en iyi sonucun Vallejo Model Color ile alınabileceği yazılmış, ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır bilemiyorum tabi. Vallejo markası setler halinde de satış yapıyor lakin ülkemizde bu boyalar yok (araştırdığım kadarı ile), 72 renkten oluşan Vallejo Model Color Suitcase ve yine 72 renkten oluşan Vallejo Military Model Colors Suitcase setleri de varmış, plastik şişede olması bir avantajmış, şişeler tekrar kullanılabiliyormuş, boyalar ise akrilik, ama söylenen fırçada en iyi sonucun alındığı. Aşağıdaki bağlantıda ise ürünlerin görüntüsü var, bilgi olarak ekleyelim:
http://www.thewarstore.com/vallejomodelcolors.html

Ben de boyamayı fırça ile yapmaktayım, bu geceki boyama işimde Tamiya Akrilik boyayı etil alkol ile (%30 boya + %70 etil alkol) incelttim ve ilk defa bu kadar fazla bir inceltme yaptım, boyayı iki kat olarak attım, sonuç püskürtmeli sistemdeki gibi olmadı tabi ama diğer işlerime göre daha memnun edici bir netice aldım.

Saygılar.
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/11/2006 Saat 00:39
Merhana, boyanmış parçalar üzerinde macun modifiyesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir? Zımpara işinide içine katarsak eğer...

Düzenleyen lterlemez
Adriano Guisebbe Lentini
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/11/2006 Saat 10:26
Yok. Boyanmamış gibi davranıp sonra tekrar boyayın:} Kolay gelsin.
Consume Ergo Sum
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/11/2006 Saat 09:12
Merhabalar, La-7'de ki gelişmeler şöyle: İlk putty (Tamiya Basic Type) uygulamamı bu uçak üzerinde yapmaya karar verdim, ancak (sanırsam) beceriksizliğimin kurbanı oldum. Zımpara en ince zımpara ama yinede detaylar yok olma tehlikesi geçirince fazla kurcalamamaya karar verdim (tamamen acemilik keşke böyle yeteneklerde babadan oğula geçse, bir zamanlar hem statik - ben 6, 7 yaşlarındayken - hemde kurmalı lastikli balsa uçak toplardı babam, tek farkla statiklerde boyama aşaması olmazdı). Ama (boyandıktan bir iki gün kadar sonra fazladan kalan macunun bir kısmı çekti eğer yanlış ifade etmiyorsam) yinede bazı noktalarda fazlalıklar var. Boyama esnasında, daha önce temizledikten sonra biraz daha tiner içinde bekletmeme rağmen sanırsam fırçalar ömrünü doldurmuş, macunlada birleşince gövdenin boyanması çok kötü oldu.
Bu macun olayında nelere dikkat etmek gerekir. İnce uçlu bir fırça kullandım, daha sonrada zımparaladım. Birde kullandığım fırçayı daha sonra nasıl temizlemeliyim. Şimdiden teşekkür ederim, yardımlarınız ve fikirleriniz için.
Adriano Guisebbe Lentini
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/11/2006 Saat 09:58
Iıı fırça??? Spatula kullansanız daha sağlıklı olmaz mı?
Consume Ergo Sum
IP
volkan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 442
Alıntı volkan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/11/2006 Saat 10:52
Levent Bey,

Tamiya Putty'i fırça ile sürmek bana da akıl karı gelmedi. Hem zımparaya hazır düzgün bir yüzey yapamazsınız hem de fırçayla sürmek için çok sulandırınca çekme de çok olur, çökme yapar tabi. Onun yerine Jolly Roger'ın önerdiği gibi küçük bir spatul veya benim tercih ettiğim, düz tip ağaç oyma bıçağının kenarına bir parça putty alıp duvara macun sürer gibi sıyıra sıyıra boşluk doldurmanızda fayda var.

Ayrıca hiç bir fırça dayanmaz macun işine. Yazık olur.

Bir de detay konusuna gelince, size tavsiyem; tamiya maske bandı ile macun gelmeyecek yüzeyleri, detayları maskeleyin. Macun ve ilk zımpara işlemi sonrası maskeleri sökün, gerekiyorsa son olarak ince zımpara yapın, ama bu sefer detaylara dikkat edin.

Su zımparası kullanın, küçük numaradan büyük numaraya gidin, zımparayı bolca ıslatın.

Son olarak; macunda çökme olmaması için derin çukurları bir kerede doldurmaya çalışmayın derim. Önce bir kat macun yüzey oluşturun, kuruyunca çökecektir -ortaya doğru çökme artar- sonra kuruduktan sonra bir kat macun daha yaparsınız. Macunlu yüzeyin ortası çıkık olacak şekilde hafif bombeli yaparsanız, çökmeyi amacınıza uygun kullanmış olursunuz.

İyi modeller dilerim...

Düzenleyen volkan
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan.
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/11/2006 Saat 11:18
Fırçanızı selülozik tinerle temizleyebilirsiniz.
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14/11/2006 Saat 08:56
Yeni fotolar (acemilik fotoları)

Adriano Guisebbe Lentini
IP
Sayfa   3 Sonraki >>