Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: ah-64d revell 1/48 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
grond
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 235
Alıntı grond Cevaplabullet Konu: ah-64d revell 1/48
    Gönderim Zamanı: 30/10/2006 Saat 06:08
Evet yeni kurban budur efendim. Revellin bu kiti benim gördüğüm en kötü kit olma ünvanını aldı sanırım. Kit dışa detay Olur olmaz yerde kalıp izi mevcut. Çapak derseniz gırla bütün parçaları tek tek elden geçirmek gerekiyor. Aletin kokpiti toplandıktan sonra göstergeleri ve diğer zımbırtıları boyadım. (Acelecilik işte, Bir an önce bitsinde gövdeyi kapatayım sevdası). Şimdilik durum aşağıdaki gibi.Gelelim sorular kısmına bu alet için doğru renk humbroll da hangisidir birde şu pervaneleri nasıl sarkıta bilirim?

IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/10/2006 Saat 06:24
güzel adam etmişsiniz kiti o olur olmadık yerlerde kalıp izi sorunu benim de başımı çok ağrıtıyor mig-21 kitinde.Sizin kitte bir hata göremedim :D
Yalnız birleşim yerlerini biraz temizleseniz daha iyi olur :)
Başarılar dilerim:D
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/10/2006 Saat 06:33
Gövdeyi yapıştırarak birleştirdin mi, yoksa görüntü olarak nasıl durduğunu kontrol etmek içinmi öyle birleştirdin?
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/10/2006 Saat 06:59
Gövde yapıştı ama gerekirse sökerim :(
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/10/2006 Saat 07:11
Helikopter için renk bilgim dahilinde koyu tonda olive drab. Humbrolde No:155 var, ama KULLANMA, çünkü kendisi aradığın olive drab değil, fazla açık. Humbrol No:66 Matt olive drab olabilir. Gunze veya Modelmaster'da Helo Drab diye bir renk var, aradığın renk o tonda bir şey. Piyasadaki Olive Drablerin pek çoğu, daha çok WW2 uçaklarına falan uygun ve Apache için açık diye bilmekteyim. Neyse, çorba ettim, diyeceğim şudur ki referans resmini alarak rengi ara ve al. Humbrol No:155 veya Testors Modelmaster No:1711 gibi açık tondaki Olive Drab olmasın mümkünse.

Yaptığın kit eskip kalıp ve Aygün'ün düşüncesine göre Monogram bile olabilir. Sevdalandınsa kasıp bitirmeli, amma ve lakin modelcilik tecrübeni göz önüne alarak böyle zorlayacak kitlerdense, daha yeni kalıp çiçek modellerle gitmen tavsiyedir. Durduk yerde bunlarla uğraşıp kendini soğutma derim ben. Bence sonrakilerde forumda kit sor, kolayını, güzelini ve uygununu alıp onlardan git bir süre.

Şimdi bir daha okuyunca yardımdan çok köstek oldum gibi, özür dilerim.

Kolay gelsin!
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/10/2006 Saat 07:48
Sen kitteki eski göstergeleri kullanmışsın o yüzden öyle sordum. Kitin yeni parça ağacından D modeline uygun olan göstergeler çıkıyor. Onları kullanman lazım.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/10/2006 Saat 09:25
Orjinalini yazan: oy61

Sen kitteki eski göstergeleri kullanmışsın o yüzden öyle sordum. Kitin yeni parça ağacından D modeline uygun olan göstergeler çıkıyor. Onları kullanman lazım.

malesef o kalıp bende kutunun dibinde kalmış :) Çok sonra fark ettim orda da gösterge olduğunu. Kitin kutusunu açıp parçaların halini görünce moralim çok bozulmuştu acele acele kokpiti toparlıyım alet kalksın ortadan deyince sonuç böyle oluyor :(
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/11/2006 Saat 07:52
Kitin son hali şöyle birşey oldu. Toparlanması bitti sayılır bu arada zımpara macun derken baya bir detay kaybı oldu

IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/11/2006 Saat 00:19
Eline sağlık. Ancak Öğrendiğime göre yanılmamışım kit Monogram kalıp. Eh bu da haliyle biraz zorlamıştır. Bu bakımdan ben de maket alınmadan önce iyice araştırılmasını ve sorulmasını tavsiye ederim.
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/11/2006 Saat 01:56
Saol kiti hiç kimseye tavsiye etmiyorum gerçekten, bundan sonra araştırma yapmadan bir şey almayacağım. Kitin bitmesi ızdırap gibi oldu :)
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide