Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: rah-66 comanche 1\48 italieri (bitti) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
oy61
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/10/2006 Saat 03:17
Gerçi boya işine başladım demişsin ama pallerde ki kalıp izleri ve gövde ve kanatlardada birleştirme çizgisi zımpara istiyor gibi geldi bana. Ama yinede sen bilirsin.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 235
Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/10/2006 Saat 05:40
Elimden geldiğince zımpara çektim ama hala kalan yerler var. Boya kapatır diye ummuştum ama sonuç böyle bir şey oldu

IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/10/2006 Saat 06:28
Fotograflardan göründüğü kadarı ile bir sorun yok gibi.
Hayat bos!!!
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/10/2006 Saat 07:19
Eha sanırım asıl rezalet şu maske bantları çıkınca ortaya çıkıcak :)
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/10/2006 Saat 20:49
Maske bandını altından korktuğum bir manzara çıkmadı çok şükür. Alet bitti sayılır bir kaç ufak rötuşu kaldı birde sizin gözünüze batan şeyler olursa onların düzeltilmesi. Bir de hala daha decalerin parlamasını önleyemiyorum bu konuda tavsiyeniz var mı ?

Bir de iyi kötü yorumlarınızı eksik etmeyinde bir dahaki çalışmamda yol göstersinler :)
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 623
Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/10/2006 Saat 21:44
Gayet güzel eline sağlık. Benim ilk denemelerimden hatta (itiraf etmek zor ama) şu andaki halimden daha iyi... :D

Sadece siyahları bir dahakine gloss / semi gloss değil de flat (mat) atarsan daha iyi olur gibime geliyor...

Zevk senin yine de; canın istemiş lastiklere armor all sürüp rotorlara da pasta cila çekmişsin say kime ne ?   :)

IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/10/2006 Saat 22:20
valla elinize sağlık süper olmuş bizi de (özellikle beni) 48 ölçeklik uçağı fırça ile boyamak için cesaretlendiriyorsunuz valla (48 lik F-18 var da aklımda ehehe)
Decaller için sirke kullanabilirsiniz daha iyi oturur ve parlamasını bi miktar da olsa engelliyor.Mat vernik de attınız mı parlıyacağını sanmıyorum.Sirke yöntemini kullanın çünkü decaller biraz kalın kaçmış gibi gözüküyor.
Başarılarınızın devamını dilerim.
Sırada 48 lik B-1 Lancer i fırçayla boyamak var sanırım :P
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/10/2006 Saat 22:45
Orjinalini yazan: Muratti

Sadece siyahları bir dahakine gloss / semi gloss değil de flat (mat) atarsan daha iyi olur gibime geliyor...

Zevk senin yine de; canın istemiş lastiklere armor all sürüp rotorlara da pasta cila çekmişsin say kime ne ?   :)

Saolun tekerler aslında mat siyahla boyandı ama parlak verniği yiyince bu kadar parladılar sanırım. ( yada gecenin bi yarısı yanlışlıkla parlak boyada sürmüş olabilirim) Vernik kurusun
Orjinalini yazan: Blackbird

valla elinize sağlık süper olmuş bizi de (özellikle beni) 48 ölçeklik uçağı fırça ile boyamak için cesaretlendiriyorsunuz valla (48 lik F-18 var da aklımda ehehe)
Decaller için sirke kullanabilirsiniz daha iyi oturur ve parlamasını bi miktar da olsa engelliyor.Mat vernik de attınız mı parlıyacağını sanmıyorum.Sirke yöntemini kullanın çünkü decaller biraz kalın kaçmış gibi gözüküyor.
Başarılarınızın devamını dilerim.
Sırada 48 lik B-1 Lancer i fırçayla boyamak var sanırım :P

Sirke yöntemi nedir nasıl yapılır öğrendiğim anda deneyeceğim. Bu arada fırça ile büyük ölçek boyamanın bence en kötü yanı boyama kısmı bazen saatler süre biliyor. En azından aşağıdaki arkadaşı boyamak tam bir ömür törpüsü olmuştu :)

Düzenleyen grond
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/10/2006 Saat 23:14
O ölçekte bir şeyi fırça ile boyayınca gayet normaldir.
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 02:19
Orjinalini yazan: Muratti

Tekerlekler için Gunzenin güzel bir boyası var tavsiye ederim.
Şu "armor all" ne demektir merak ettim.
Birde rotorun neresi pasta cila olmuş?
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 05:08
Carrefour' a uğrarsan reyonlarda var. çeşidi çok şimdi saymak uzun sürer.

Parlak olmuş bana göre.

IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 11:21
Maket yaparken kullanılan birşey midir?
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 18:53
Parlatmak istediğin şeylerde alternatif olarak kullanabilirsin.

Sadece bunu değil otomotiv herşeyi. Future zemin parlatıcısı gibi düşünürsek...

Örnek vermek gerekirse Sonax' ın nanotech serisi neredeyse Tami' nin fine compound' u kadar ince.

Tami finishing compound' ın yanından geçemez tabii...

IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2006 Saat 05:22
Bir ara ayakkabı cilası tavsiye eden de olmuştu parlatma için.
Denedinizde tavsiye ediyorsunuz diye düşünüyorum.
Deneyimlerinizi paylaşırsanız herkes faydalanabilir.
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2006 Saat 07:10
Bakınız; bizzat "yapıştırıcıda markaya takılıp kalmayın" diye öğüt verdiğinizden yola çıkarak :

Maketçilik temel olarak aslını ister bire bir isterse de ölçekleyip küçülterek; hatta büyüterek başka başka malzemelerden faydalanarak kopya etmek değil midir ?

Nasıl Hollywood' da koca bir şehri styrofoam köpükten yapıp sonra film icabınca yakıp yıkıyorlarsa biz de uçağı gemiyi topu tüfeği de balsadan plastikten, ve sairattan yapıyoruz. Polyurethane boya bulup da uçak boyayamayacağımıza veyahut da alüminyum panelle kaplayamayacağımıza göre alternatif enamel, akrilikle boyayıp folyoyla kaplıyoruz.

Parke cilası (future) makette işe yarıyorsa ayakabı cilası da ben her ne kadar denemedi isem de pekala işe yarayabilir.

Otomotiv cilalara gelince evet kullandım. Özellikle Sonüs ve Klasse çok güzel işe yarıyor. Sonüs' ün ve Meguiars' ın plastik ve polycarbonate cilaları özellikle canopy parlatmada mükemmel sonuç veriyor.

Araçlar selülozik veya solvent bazlı ve de akrilik boyalarla boyandıklarına göre aradaki farkı göremiyorum. Doğrusu Tamiya' nın 50 bilemediniz 100 gramlık tüp compound' una 15 lira vereceğime 200-250 ml iyi kalite oto cilasına 40 lira verip hem aracımı(larımı) yaz ve kış korumasına alabiliyor hem de maketlerimi parlatıp boya hatalarını giderebiliyorum.

Ha; derseniz ki "bu sonuca varana kadar ne yaptın ?" Evet; bir iki maketi rezil edip baştan boyadım, hatta kaldırıp attım bile. Ama şu anda gayet rahatça kullanıyorum.

Ama "ben anlamam, Tamiya compound isterim" diyene ben tutup da ille benim önerimi takip etmelerini teklif edecek değilim elbet...

IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2006 Saat 08:08
Şu "armor all" cila mı,compound gibi birşey mi?

Ben yapıştırıcıda markaya takılıp kalmayın derken tüm markaların içeriği aynı olduğu için söyledim.
Aynı cümleyi boyalar,maske bantları,boya tabancası veya başka birşey için kullanmam mesela.
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2006 Saat 09:10
Artık başlık biraz malzemeler topicine kaymış :) Parlatma işinde bende yerine göre compaund veya araba cilası kullanıyorum.
Hayat bos!!!
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/10/2006 Saat 12:39
Şey parlaklığa çok takılmasaydınız keşke bide malum flaş patlaması var resimlerde :)
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04