![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
ozgun
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27/04/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 37 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20/10/2006 Saat 00:40 |
Arkadaşlar merhaba.
benim sorum şu; metalik görünümlü uçak yapmak istediğimizde örneğin resimdeki p47 gibi veya yine resimdeki b17 gibi daha parlak bir görünüm istediğimizde nasıl bir yol izlemeliyiz. P47 nin montaj kitapçığında aluminyum rengi vermiş ama aluminyum biraz koyu kalıyor gibi .(revel 1/72 boya: revel rengi alüminyum)X11 daha iyi olmazmı? Ayrıca decalleri metaliğe uygulamadan önce parlak vernik atmak gerekirmi.veya dekalden sonra netür vernik atmalıyız.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. ![]() |
|
ozgun
|
|
![]() |
|
ozgun
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27/04/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 37 |
![]() ![]() ![]() |
p47 resmi gözükmedi hehalede......ekte
![]() |
|
ozgun
|
|
![]() |
|
Muratti
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
![]() ![]() ![]() |
Silver Chrome' u atıp kuruyunca yumuşak bir bezle (tercihen flanel veya pazeni divitin gibi tüylücene bir kumaş parçası) ve oto cilası ile parlatıp çok inceltilmiş gloss verniği atıyorum ben. Valla gayetle güzel duruyor. Ama tabii buradaki kadar o ölçekte parlarsa oyuncak gibi durur maketten ziyade bence...
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Enamel silver üzerine enamel vernik mi atıyorsunuz?
|
|
![]() |
|
Muratti
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
![]() ![]() ![]() |
Humbrol 11 ve 56 (kanatlarda stabiliserlarda panel farkı etkisi için) üzerine Tamiya X22. Ama bir kaç seferinde de Humbrol 35 Clear kullandım sorun yaşamadım...
Niye ki ?? |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Humbrol 11 veya 56 üzerine Humbrol 35 kullanıp sorun yaşamamanız ilginç.Metalik boyalar alttan kusma yapar genelde.
Üstelik 11 in parlaklığı kayboluyor üzerine cila gelince. |
|
![]() |
|
Muratti
![]() ![]() ![]() |
Bilmem ? İki boya seansı arasına 48 - 72 saat koyunca herhangi bir soruna rastlamadım. Kusma değil de aşırı kalınlaşma gibi bir görünümle karşılaştım ama.
Diğer yandan 11' i sadece bezle parlatmayı denemekte de fayda var... Ama görece riskli olduğu için (mikron, belki de angström düzeyinde metal flake içerdiği için) Çok iyi kurumasını beklemek lazım. En az 3 gün beklemek bence şart. EDIT : 56' yı bezle hafif buffing (boya değil, parlatma işlemi anlamında) geçince sanki daha bir parlak sonuç elde ediliyor gibime geliyor. Düzenleyen Muratti |
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Muratti
Bilmem ? Kusma değil de aşırı kalınlaşma gibi bir görünümle karşılaştım ama. Nasıl aşırı?Topu tüfeği 2 kat boya olacak sonuçta. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |