![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19/09/2006 Saat 08:21 |
Genel olarak sorunsuz bir kit, kanopi camı dışında. Yine güncelleme sırasına göre galerilerde olacak ama birkaç resim.
Yine tüm eleştirilere acıktır. :) ![]() ![]() ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
İniş takımları ne renk?
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
harika!ellerinize sağlık!
|
|
![]() |
|
pilotcuk
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
![]() ![]() ![]() |
Süper tek kelimyele.Kanaopi camı biraz kalın kaçmış.Sorun değil bence o kadarda...
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
genel olarak güzel olduğundan dem vurabiliriz ancak gerçekçilik konusunda eksik yönleri var.
Bir kere uçak havada uçan bir nesne olması sebebiyle eskimeler ona göre olacaktır. Yani uçuş istikameti doğrultusunu takip eden bir yönde. Bu yüzden mesela elevatörlerdeki/stabilizatörlerdeki (uçağın arkasında bulunan ve de irtifasını muhafaza ya da değiştirmesine yardımcı olan küçük kanatlar) yağ kaçağı gibi duran koyuluğun hareketli parça olan elevatörde olması gerekir. Keza namlunun çıkışında olan barut kararması aynı olaydan nasibini alacak ve de birazcıkta olsa namlunun motor kaputundan çıkış noktasında da kararma olacaktır. Bunun yanında pislenme, yağlanma vesaire vesaire vesaire eskitmelerinde öyle boyatabancasıyla itina ile üzerine püskürtülmüş gibi inceltilmiş siyah, "smoke" ya da rengin koyultulmuş haliyle olmasından ziyade detay çizgisinin arka taraflarında yoğun olacak şekilde olması iyidir. Metal eskitmeler (ki hepimiz bu konuda biraz zorlanmaktayız) "ahanda ben burada fırça ile boyandım" tadından ziyade ölçeğine uygun daha ince çalışılması gerekir. Bunun yanında uçağın her yanında boya dökülmesi varken neden çeşitli kapakların açma kapama düğme ve menteşelerinde hiç metal eskitme yok acep? Misal, motor kaputunu açmaya yarayan menteşeler... Ya da sağ taraftaki ayak basma kapağı nasıl öyle yepyeni duruyor. Pek tabii bütün detaylar belli iken 22lerin üzerinden geçtiği detaylar neden belli değil? Acep önce yağlı boya yıkama sonra mı dekal aşaması durumu mu var :(( Bir de bu meretlerin gövde kaplamaları sebebiyle kanopi arkası ile dümen arasında kalan kısımda hem üstte hem altta detay çizgisinin kalması gerekir. Sonuç olarak görsel olarak hoş bir çalışma ancak gerçekçilik açısından biraz uğraşmakta fayda var sanırım. 152,4 milimetre ile uğraşırken daha kısası 125 milimetre civarında kaybolmak nehirde yüzerken çayda boğulmak gibi olsa gerek :)))))) Saygılarımla, Düzenleyen copilot_clumsy |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerine sağlık Ayhan,ben beğendim. Daha iyisini yapana kadar detay yorum getirmem mümkün değil...bence güzel olmuş. |
|
![]() |
|
seth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Ayhan göze hoş gelen bir model.Yalnız arkadaşların da söylediği gibi eskitmeler konusunda biraz daha gerçekçi çalışırsan çok daha güzel modeller yapacağına eminim.Ellerine sağlık....
|
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
FIREMAN
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 307 |
![]() ![]() ![]() |
72 ölçek için enfes..32 ölçek tadında nerdeyse..
süper valla.. |
|
The black sheep among all white ones..
|
|
![]() |
|
elbe1
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/05/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 149 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerine saglik...
Benim takildigim, kuyruktaki swastika; belki ben yanlis gormus olabilirim, bana sanki cevresi beyazmis gibi geldi... Yanilmiyorsam bu tayyare savasin sonlarina dogru ucmaya baslamisti; o zamanlarda cevresi beyaz swastika yoktu... Eskitmeler konusunda seth ile ayni fikirdeyim. iyi modeller!:) |
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |