![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Muratti
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30/08/2006 Saat 07:14 |
İçe değil de dışa detay sevdiğim için sizin aranızda kendimi suçlu hissediyorum ? Kapalı kanopinin arkasındaki joystick' in üstündeki 1:72 flettner knob benim ilgimi çekmiyor ağabeyler...
Sizden görünce "oolum sen bu camiaya layık değlsin" diyorum... Ama yaptıklarıma bakınca "eh biraz daha uğraşırsan kalfalığa erersin bu elit grubun arasında" diyorum... Ban moral verin ağabeyler; uçağın içini pek sallamazsak suç mudur ? Yalım Bey kesin "EVET SUÇTUR !" der şimdi ha... :) Düzenleyen Muratti |
|
![]() |
|
Batur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
![]() ![]() ![]() |
size özel mesaj attım...
|
|
![]() |
|
pilotcuk
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
![]() ![]() ![]() |
içinize siniyorsa neden olmasın fakat mesela benim içime, içi görünmeyen hava alıklarının dibi bile sinmiyor...
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Ben şahsen modelin pek fazla gorunmeyen yerlerini jenerik yapar gecerim, onemli olan finiş estetiği
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
Muratti
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Batur
size özel mesaj attım... Gördüm; beni korumak için gösterdiğiniz özen harika. Çok, çok teşekkür ederim. Ama ben açıkça burada belirteyim ki bu konuda utanma sıkılma, yarışma, kendini kanıtlama gibi güdülere yer olmadığı görülsün. Batur Bey, büyük nezaket gösterip beni, deyimi yanlış kullandığıma dair PM ile uyardı. Sayesinde bir hatama daha vakıf oldum. Sağolsun var olsun. Sizlerden de aynı desteği bekliyorum. Ben evvelce "mümkün mertebe düzgün toplansın, iz, yara kalmasın, gerçek detayları yerinde olsun" güdüleriyle hareket ederdim. Sizlerden gördükten sonra bir sürü maketimi bazısını eşe dosta verme, bazısını da Mr. Muscle banyosuna yatırma gibi proje kapsamına aldım. Marshall Yardımı (!) kapsamındakiler gitti bile. Kıyamadıklarımı boyasını sökme, hatta parçalayıp tekrar toplama tedavisinden geçireceğim... Gerçek sanatçı mütevazı olur; bu işte hata yapmak ayıp veya günah da değil... Hem oo-hhoooooo daa ne hatalar yapacağım da sizler bilgisayarın başında ya hoplayıp tavana çarpacak ya da gülmekten yere düşeceksiniz... Yine de Batur Bey, çok incesiniz teşekkür ederim. Herkese selam ve saygılar Düzenleyen Muratti |
|
![]() |
|
Muratti
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Ares
Ben şahsen modelin pek fazla gorunmeyen yerlerini jenerik yapar gecerim, onemli olan finiş estetiği Yaşasın Savaş Tanrısı' nı yanıma çektim... Ares tapınağına gidip 1:72 bir F4 kurban edeceğim. :) |
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
Ben şahsen modelin pek fazla gorunmeyen yerlerini jenerik yapar gecerim, onemli olan finiş estetiği ..bende...birde finiş desteğini becereebilsem..:) |
|
![]() |
|
Muratti
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: saral100
Ben şahsen modelin pek fazla gorunmeyen yerlerini jenerik yapar gecerim, onemli olan finiş estetiği ..bende...birde finiş desteğini becereebilsem..:) İşte bak, bilmediğim bir kavram daha: FINISH DESTEĞİ nedir ? Şu sözlüğü geliştirin lütfen üstadlar; benim gibi "gayrı entellektüeller" (bu deyimi de öğrendik ya bu memlekette...) öğrensin... |
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Modelcilik bir hobidir. Renkler ve zevkler tartışılmaz. Bence kafanıza göre takılın ;)
|
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Muratti
Ben şahsen modelin pek fazla gorunmeyen yerlerini jenerik yapar gecerim, onemli olan finiş estetiği ..bende...birde finiş desteğini becereebilsem..:) İşte bak, bilmediğim bir kavram daha: FINISH DESTEĞİ nedir ? Şu sözlüğü geliştirin lütfen üstadlar; benim gibi "gayrı entellektüeller" (bu deyimi de öğrendik ya bu memlekette...) öğrensin... ..estetiği diyecektim...klavyem sürçmüş...:) |
|
![]() |
|
Muratti
![]() ![]() ![]() |
Ben şahsen modelin pek fazla gorunmeyen yerlerini jenerik yapar gecerim, onemli olan finiş estetiği ..bende...birde finiş desteğini becereebilsem..:) İşte bak, bilmediğim bir kavram daha: FINISH DESTEĞİ nedir ? Şu sözlüğü geliştirin lütfen üstadlar; benim gibi "gayrı entellektüeller" (bu deyimi de öğrendik ya bu memlekette...) öğrensin... ..estetiği diyecektim...klavyem sürçmüş...:) Oh OK... Ben de yeni bir kavram öğrendim diye sazan misali zıpladım... |
|
![]() |
|
Viperman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: tozbek
Modelcilik bir hobidir. Renkler ve zevkler tartışılmaz. Bence kafanıza göre takılın ;) +1 |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Yalım Bey kesin "EVET SUÇTUR !" der şimdi ha... :) Niye? |
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
shaw
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/03/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 513 |
![]() ![]() ![]() |
Bence de önemli olan finish estetiği. Elimden geldiğince detaylı yapmaya çalışırım, beceremediğim yerde kallavi bir küfür sallayıp o detayı pas geçer, " kısmet bi daha ki modele " derim :D modelin rafa camekana vb. bir yere konduğunda ki estetiği yakalamak asıl amacım.
Finish desteği de önemli :P mesela bir modelin burnuna ağırlık koymayı unuttuğunuzda ( ki ben bunu beş sene evvel 72lik me-262 de yaptım :P ) modelin kendi ayakları üzerinde durması için, kuruğa spruedan yapılmış bir " FINISH DESTEĞİ " gerekiyor :P |
|
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
|
|
![]() |
|
saral100
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: shaw
modelin kendi ayakları üzerinde durması için, kuruğa spruedan yapılmış bir " FINISH DESTEĞİ " gerekiyor :P .yaşşa.... |
|
![]() |
|
Muratti
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: shaw
modelin kendi ayakları üzerinde durması için, kuruğa spruedan yapılmış bir " FINISH DESTEĞİ " gerekiyor :P .yaşşa.... +10' un 100.cü kuvveti :) Demek ki yeni bir kavram öğrenmişim... Süpperrr !! EDIT : Şimdi aklıma geldi: askereyken (Belçika NATO' da) Brüksel'deki bir hobby shop' dan ölçeğini haıtlamıyorum ama 75 cm civarında boyu olan dev gibi bir B29 almıştım. (Markasını hatırlamıyorum; Japon malı ve decal seti iki versiyondu; birisi Nagasaki' ye ikinci nükleer bombayı atan Bock' s Car ve diğeri de Thumper nose art' lı iki uçağa aitti. Ben Thumper' ı seçmiştim.) Her neyse uzatmadan onun kitinde "finish desteği" olarak saydam çerçevesinde ir "tail jack" (bizde bazı kargo uçaklarında kullanılır; arkadan önde doğru yükleme yapılırken tayyare oturmasın diye.) veya "tail stand" diyebileceğimiz bir parça çıktı. Hatta gövde üzerinde yeri bile açıktı. Bana çok çirkin geldiği için onun yerine gövdenin ön ve orta-ön tarafının oyun hamuruyla kalıbını almış, av malzemesi satan bir dükkandan kurşun ağırlık alıp eriterek o hamurlarla yaptığım çok ilkel kum kalıba dökmüştüm. Kafa sonradan basıp da "yahu ben niye kalıp malıp uğraştım ki kurşunu kesip yontmak varken" dedim ama hiç değilse eğlenmiş olmuştum... Ön dikmeyi çerçeve artıklarını ısıtıp sündürerek elde ettiğim parçalarla filan takviye etmiştim mümkün mertebe estetiği bozmadan çinki ön dikme o ilave ağırlığı taşıyamayacak gibi görünüyordu. Görev sürem bitip de dönerken USAF' den binbaşı bir arkadaşa bıraktım. O da bana brövesini hatıra vermişti. (Hani şu tepesinde yıldız olan kartal kanatlı kalkan bröve.) Yanlış hatırlamıyorsam F15 ile uçuyordu... (Üssü Almanya' daki Bremmgarten idi.) Düzenleyen Muratti |
|
![]() |
|
Muratti
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Jolly Roger
Yalım Bey kesin "EVET SUÇTUR !" der şimdi ha... :) Niye? Hehehe... "maketçilikte iyi olamadım bari polemik yaratmakta uzmanlaşayım" dedim de :D Espriydi sadece, tarzını tuttuğum ve sevdiğim için takılmak geldi içimden... Kasıt filan yok yani... :) |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Peki
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |