![]()  | 
     Aktif Konular   Üye Listesi   Takvim   Arama   | 

|    | 

| Boyalar | |
|   | 
       | 

| Yazar | Mesaj | 
| 

hopdedix
    Yeni Üye  
   Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6  | 
  ![]()   Konu: akrilik inceltmeGönderim Zamanı: 11/05/2006 Saat 01:27  | 

| 

merhaba arkadaşlar bir kaç sorum olacak 

1-tamiya akrilik boyasını selülozik tinerle incelte biliyormuyum ve oranı ne olması gerekir. 2-enamel mat boya kullanarak boyadım genel olarak maketi dekalden önce ve sonra nasıl bi vernik kullanmam gerekli şimdiden vakit ayıran arkadaşlara teşekkürler Düzenleyen hopdedix  | 
			|
      |  
 |
| 

judas
    Üye  

Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772  | 
  ![]()   Gönderim Zamanı: 11/05/2006 Saat 01:54 | 

| 

1-Tinerle inceltebilirsiniz, bu oran 70/30, 60/40 olabilir. Az onlar boyanın oranıdır.

2-Dekalden önce parlak vernik kullanmanız gerekli.  | 
 |
      |  
 |
| 

benbeni
    Yeni Üye  

Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554  | 
  ![]()   Gönderim Zamanı: 11/05/2006 Saat 07:44 | 

| 

1-Şimdiye kadar alkol olsun, tamiya'nın kendi tineri olsun her türlü incelticiyi denedim.En iyi sonucu rastgele denediğim Arko traş kolonyası ile aldım.Hem boya yaparken odamda güzel kokuyor.Şaka yapmıyorum.Mutlaka deneyin.Bana hak vereceksiniz.

2-Judas'ın dediği gibi önce parlak, dekal uygulandıktan sonra mat vernik.  | 
 |
| 

Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu

| 
 |
      |  
 |
| 

oy61
    Üye  

Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471  | 
  ![]()   Gönderim Zamanı: 11/05/2006 Saat 07:50 | 

| 

Ben arkadaşlara ek olarak decalden sonrada bir kat daha parlak vernik atıyorum. Böylece decali korumaya alıp üzerine eskitme yapıyorum. En son kat olarak mat vernik ile modeli bitiriyorum.

| 
 |
| 

Hayat bos!!!

Öyleyse epoxi ile dolduralim  | 
 |
      |  
 |
| 

YODA
    Üye  

Kayıt Tarihi: 20/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201  | 
  ![]()   Gönderim Zamanı: 11/05/2006 Saat 11:10 | 

| 

Orjinalini yazan: oy61  
Ben arkadaşlara ek olarak decalden sonrada bir kat daha parlak vernik atıyorum. Böylece decali korumaya alıp üzerine eskitme yapıyorum. En son kat olarak mat vernik ile modeli bitiriyorum. +1 dekalden sonra atılan parlak vernik yıkamadaki yağlı boyanın fazlasını yüzeyden alırken kolaylık sağlıyor pürüzsüz yüzeyi ile.  | 
 |
      |  
 |
| 

hopdedix
    Yeni Üye  
   Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6  | 
  ![]()   Gönderim Zamanı: 11/05/2006 Saat 20:27 | 

| 

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. en sonunda galiba modelimi bitirebilecem :)

| 
 |
      |  
 |
     | 
 ||

Forum Atla  | 
   Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma  | 
 |