![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Boyalar | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
hopdedix
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11/05/2006 Saat 01:27 |
merhaba arkadaşlar bir kaç sorum olacak
1-tamiya akrilik boyasını selülozik tinerle incelte biliyormuyum ve oranı ne olması gerekir. 2-enamel mat boya kullanarak boyadım genel olarak maketi dekalden önce ve sonra nasıl bi vernik kullanmam gerekli şimdiden vakit ayıran arkadaşlara teşekkürler Düzenleyen hopdedix |
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
1-Tinerle inceltebilirsiniz, bu oran 70/30, 60/40 olabilir. Az onlar boyanın oranıdır.
2-Dekalden önce parlak vernik kullanmanız gerekli. |
|
![]() |
|
benbeni
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
![]() ![]() ![]() |
1-Şimdiye kadar alkol olsun, tamiya'nın kendi tineri olsun her türlü incelticiyi denedim.En iyi sonucu rastgele denediğim Arko traş kolonyası ile aldım.Hem boya yaparken odamda güzel kokuyor.Şaka yapmıyorum.Mutlaka deneyin.Bana hak vereceksiniz.
2-Judas'ın dediği gibi önce parlak, dekal uygulandıktan sonra mat vernik. |
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Ben arkadaşlara ek olarak decalden sonrada bir kat daha parlak vernik atıyorum. Böylece decali korumaya alıp üzerine eskitme yapıyorum. En son kat olarak mat vernik ile modeli bitiriyorum.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
YODA
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: oy61
Ben arkadaşlara ek olarak decalden sonrada bir kat daha parlak vernik atıyorum. Böylece decali korumaya alıp üzerine eskitme yapıyorum. En son kat olarak mat vernik ile modeli bitiriyorum. +1 dekalden sonra atılan parlak vernik yıkamadaki yağlı boyanın fazlasını yüzeyden alırken kolaylık sağlıyor pürüzsüz yüzeyi ile. |
|
![]() |
|
hopdedix
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. en sonunda galiba modelimi bitirebilecem :)
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |