![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Gemiler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 07:39 |
selam
Ortak proje kapsamında, Tamiya'nın 1/35 Vietnam Nehir botu, Pibber'ı yapmakta idim. Modeli diorama icerisinde kullanacağımdan dolayı, ilk is olarak modelin tabanını kesip ayırmıştım. ![]() Ardından, modeli toparlamaya basladım. Bu aşamada, motor kapağının ayrı olarak verildiğini farkettim; ve kafamda "bu modele motor yapılsa harika durur" fikri oluştu. Ve Barkın Abi prensiplerinden aldığım gaz ile, "Neden ben bunu scratch olarak yapmıyorum? ; üretim üretim üretim hüleaynn! " diyerek, internetten motorun resimlerini buldum. Akabinde karton, epoxy macun, telefon teli ve artık maket parçalarından, resimde gözüken motoru ürettim. ![]() ![]() Böyle bir iş yapmak isteyenlere önerim: -ilk başta, yapacakları şeyi kağıt üzerinde çizmek. - -Ardından, karton, macun gibi kaba malzemelerle cihazın genel şeklini ortaya çıkarmak. -En son da; Resimdeki ufak detaylara benzeyen parçalar bulup, modeli detaylandırmaktır. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
![]() |
|
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
Gövde rengi kuruduktan sonra, model maskelenip, alt kısım hull red ile boyandı.
![]() Kuledeki gergiler, eritilip uzatılmış maket çerçevelerinden yapıldı. ardından temas edecekleri bölgeye çok az japon sürülüp, gerilerek yapıştırıldı. ![]() Kokpit, referans fotolarından bakılarak, boyandı. detaylar, kurufırça tekniği+ ince fırça ile boyanarak elde edildi. ![]() Düzenleyen cerginbas |
|
|
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
USS Enterprise
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 730 |
![]() ![]() ![]() |
Ceki su motorun ahsap kapagini iyice bir eskitir misin sana zahmet?
Gozume takiliyor yaw |
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
Tayfun abi merak etme onu halledeciğim topl yağlıboya işlemi sırasında. Ancak yine parlak verniğim bitti. o yüzden piber'i beklemeye aldım .
|
|
|
|
![]() |
|
KeNe
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/01/2006 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 49 |
![]() ![]() ![]() |
vernik hala gelmedi mi yaw :)
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: KeNe
vernik hala gelmedi mi yaw :) Son mesajın üstünden 6 ay geçmiş. Ya maket verniklenip bitti yada öldü. |
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |