![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 5 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06/01/2006 Saat 10:27 |
Selam
Şu sınavlara bayram arası girmişken, ne kurtarsak kardır diyerekten, Revellin, 1/72 B25 kitine başladım. Önce iç kısımları interior green ile boyayıp, ardından kokpiti topladım. Kokpit sanırım ölçeğinden dolayı gözüme detaysız gözüktü. Göstergeler için tek seçenek decal. Gerçi daha önce 1/72 uçak yapmadığımdan bilemiyorum, belki de hep böyledir???. ![]() Ardından, Modelin tamamını toparladım, kaç saattir tesviye işlemi yapmaktan içim sıkıldı ![]() ![]() şimdi camları maskeleyip yerlerine monte ettikten sonra, boyama işine geçeceğim. ( Tabi, astar sonrası başımıza sürpriz tesviye işlemleri çıkmassa ![]() Bir soru: Uçağın bomba kapakları açık yapacağım (gerçi içinde görülecek pek birşey yok ama..) Boyarken, bu kapakların arasındaki açığı nasıl maskelememi önerirsiniz? Düzenleyen CErginbas |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
![]() |
|
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() |
Kapakların arasındaki açığı tam anlayamadım ben ?
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Bomba yuvasının içi herhalde.
Ben o işler için geniş,sağlam yapışmayan kağıt bant kullanıyorum.Boya atarken bant yokmuş gibi dikkatli ve parça parça boyarsan (önce bi taraf,sonra diğeri..... hepsi bi anda langır lungur değil) içine kaçmaz. Yuva içine pamuk da doldurabilirsin ek önlem olarak. |
|
![]() |
|
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() |
İdris abi senin dediğini soruyodum. Senin dediğin gibi bir şekil maskeleme deniyeceğim.
Bu arada şu bombardıman uçaklarında, cam maskelemek işkenceymiş hakikaten. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() |
Ben de uhu tac ile kapatıyorum oraları genelde.
|
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
Tamiya bantı cam üstüne güzelce kapatıp,hatları belirlemek için kürdan ucunu kullanmıştım.Sonya ya sabır yavaş yavaş exel bıçağına davdanmıştım.Ben baya başarılı olmuştum sizde bi deneyin isterseniz...Kolay gelsin
Selamlar |
|
![]() |
|
KaanX
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: akhilleus
Ben de uhu tac ile kapatıyorum oraları genelde. ![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Kaan Bey çok guzel gorunuyor, buradan boya sızması imkansız.
Peki sökerken sorun yasamıyor musunuz? Makete zarar vermeden sökülebiliyor mu? Ayrica inis takimi yuvalari önceden boyanmışsa bu boyayı söküyor mu acaba? tesekkürler. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
Bu uhu-tac la bir problem de benim, sonuçta bu bomba yuvaları içinde bombalar olan koca bir hazne. sökerken bombalar da beraber sökmeyelim., içeri kaçarsa nasıl çıkarırız?
|
|
|
|
![]() |
|
KaanX
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
![]() ![]() ![]() |
Genelde çok kolay çıkıyor. Önce yuvayı boyuyorum (mesela beyaza), yuva iyice kuruduktan sonra bunları tepiştiriyorum. Mat vernik atılana kadar yuvada kalıyorlar(Duruma göre 1 hafta ile 6 ay arası
![]() Ceki, bombaları neden baştna taktın ki? En son maket bitince takardın... |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
Kaan abi, bombalar öyle bir yerleştiriliyor ki, yapım aşamasında, takmak gerekiyor. Neyse bu gece benim için pek bir uykusuz geçecek, bakalım kitin ne kadarını toparlayabilecem?.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
O zaman İdris'in dediği yöntem daha mantıklı...
|
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Cevap icin tesekkurler Kaan Bey,
Son bir soru ![]() |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
Tesviye, ve maskeleme işlemleri bittikten sonra, astar attım, arkasından, son bir tesviye daha, ve boyamaya geçebildim.
İlk önce sarı olacak yerleri boyayıp, maskeledim. Arkasından pre shade olayına girip, uçağın altına neutral grey attım. Arkasından,bu rengi medium grey ile açıp, panel ortalarına attım. Bakınız böyle bir şey oldu. Ne dersiniz, biraz daha gri atıp, pre shade i daha da gizlesem mi? yoksa bu iyi midir? ![]() ![]() Düzenleyen CErginbas |
|
|
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
Uçağın üst kısımları için, Tamiya olive drab, olive green karışımından, kanımca daha doğru olan bir olive drab tonu tutturdum.
Ardından bu karışımla uçağın üst kısımlarını boyadım. Burada en zor olan, gir kısımlarla olan geçişi düzgün sağlayabilmekti. Yumuşak bir geçiş gerekiyordu sağladım, diye düşünüyorum. Yorumlarınızı beklerim. Bundan sonra, geçişlerde ince ayar yapacağım. Bu akşamlık şansımı daha zorlamayıp, sabaha yorumlarınızla hareket edeceğim. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen CErginbas |
|
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Çalışma çok güzel gidiyor sorunsuz bir finish dileğiyle.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
Fotodaki kontraslar bizi yanıltabilir..bence böyle iyi..Kolay gelsin
Selamlar |
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
Düzenleyen CErginbas |
|
|
|
![]() |
|
Sayfa 5 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |