![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
F-4E
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21/12/2005 Saat 05:32 |
firma:Trumpeter ölçek.1/35   ;1150 parça gibi bişey...boyalar Testor 2000 serisi 2095,2096.....yalnız dekallere dikkat edin...6 yerine 7,
8 yerine 9 gibi...planla dekal set üzerindeki numaralar tutmuyor...bi mercek altında bakınız....iyi modeller ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
F-4E
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
F-4E
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() herkese iyi mnodeller ![]() |
|
![]() |
|
roadrunner
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 505 |
![]() ![]() ![]() |
harika olmuşş çok güzel hasta olduğum bir alet zaten çok ulu bişey
![]() ![]() sorum zemindeki rayları siz mi yaptınız??nasıl yaptınız??ya da kitten mi çıkıyor... |
|
Long Live Rock & Roll
|
|
![]() |
|
Mueve
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
![]() ![]() ![]() |
İzzet bey ellerinize sağlık, tüm modelleriniz gibi muhteşem olmuş. Umarım birgün modellerinizi çıplak gözle de görebilirim.
Saygılar... |
|
![]() |
|
F-4E
![]() ![]() ![]() |
Sonay kardeş raylar içinden çıkıyor....hemde 2 türlü....bi benim yaptığım gibi düz....arzu edersen çaprazda yapabilirsin...buda fazla yer tuttuğu için düzünü tercih ettik....
sevgili Caner merak etme ...yakın bir zamanda görürsün...Bodrum sana çok yakın umarım....sürprizleri yazarım sana...kal sağlıcakla ![]() |
|
![]() |
|
Mueve
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
![]() ![]() ![]() |
İzzet bey Bodrum yakın hatta yıllardır Bodrum da yaşıyorum
![]() |
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
İzzet ağabey;
Üretimi oldukça zahmetli bir kiti çok güzel etmişsiniz. Özellikle kamuflajın şablonuna, renk geçişlerine hayran oldum. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
F-4E
![]() ![]() ![]() |
gerçekten zahmetli, haklısın Barkın cım,ama ne yazık ki bitmesi lazımdı... 2 gün sanırım montajı sürdü,birde yer personlini aldık yine trumpeter,inşallah bunuda yapıp Bodrumdada finişini yapar,personelli resimlerinide koyarız,kalın sağlıcakla...
Izzet |
|
![]() |
|
Korkut
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerine sağlık İzzet hocam.. Madem biraz daha işi var, şu vincin kancasını da yerçekimine uydursan.. O kadar deplase durması için herhelde tornado filan lazım..
![]() Halat olarak ne malzeme kullanmıştın? Bir de cehaletimi aydınlatma sorusu: Arka tarafataki kabinden 2 adet egzoz borusu çıkmakta yani burada ciddi bir motor var demek. Top namlusunu kaldırıp indirmek içindir diye düşünüyorum; doğru mu? |
|
![]() |
|
F-4E
![]() ![]() ![]() |
aynen hocam kancayı uyduracam..merak etme...yolda bişey olmasın diye yaptık...japonladık...ölede kaldı
![]() diğer soruna cevap veremicem Korkut hocam....işin teknik yönü konusu hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim...bunu buradaki Aka cıların engin görüşlerine bırakalım istersen...ne dersin Barkın hocam...saygı ve sevgiler ![]() |
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
İnsan oğlu zamanında neler yapmış hayret ediyor insan. Büyük devasa ve güzel modelide öyle olmuş ellerinize sağlık.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
İzzet ağabey,
Bildiğim kadarıyla, mühimat vincini tahrik etmeye yarayan bir motor var üzerinde. Gerçi bazı kaynaklar o motorun, aleti atış sonrası tekrar yerine getirmeye yaradığını yazsa da bana pek inandırıcı gelmedi. Cihazın, geri tepmesiyle ilgili bir kaç farklı görüş var: Biri, her atışta 150 metre geri giderdi, diyor(ki ben pek inandırıcı bulmadım), diğeri, 3-4 metre kayardı diyor. Tuhaf bir durum. Neyse, zaten herşeyi bilemeyiz. Hele gereksiz bilgiyse (modelin yapımını etkilemeyecek bilgi) o zaman ben öğrenmemeyi tercih ediyorum. Malum kafalarımızda arazi fiyatı çok pahalı, gereksiz şeylerle doldurmamalı. Ha öğrenmeye açığız tabii. Model çok güzel ayrı konu. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
F-4E
![]() ![]() ![]() |
Korkut hocam sevgili Barkın dan aldık haberi...umarım yeterli açıklamalar gelmiştir....sağolasın Barkın
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Manevra motoru o.
Topu (sistemi) atış mevzii içinde ileri-geri yönlendirmeye,küçük manevralara vs yarıyor. |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Aletin geri tepme mesafesi topun atış açısına göre değişiklik gösterir.
Yinede atış esnasında frenlerin kilitlenmesi gibi bi mekanizması var sanırım. Bu toplar her nekadar birbirine benzer gözükselerde yeni yapılanlar tecrübeler ışığında yeni eklentiler,sistemler taşıyabiliyor. |
|
![]() |
|
Korkut
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
![]() ![]() ![]() |
Leopold şimdi Aberdeen, Maryland'deki müzede imiş. Ama arkasındaki vinç ve motor ünitesi yok:
![]() Almanlar çekilirken Anzio'da bunu ve ikizi Robert'ı tahrip etmişler, bu nispeten iyi durumda imiş. Sonra Amerikalılar alıp müzeye taşımışlar (amca 230 ton çekiyormuş) Bunun mermileri 255 kg ve yivli, 21 m.lik namlu düz (yivsiz) imiş; menzili de 60 km civarında... Atış yapmadığı durumlarda tünelde saklanıyormuş. O arkadaki motor da herhalde tünele girip çıkmak için kullanılıyordu. Savaş cahili meraklandı, bu kadar öğrendi! ![]() |
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Toplam 25 ünite var bu modelden.
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |